Забудьте про них! Названо популярні напої, які можуть нашкодити вашій печінці


Ви, мабуть, знаєте, що однією з найпоширеніших отрут є алкоголь і що люди, які багато п’ють, мають підвищений ризик розвитку цирозу, печінкової недостатності та раку печінки, передають Патріоти України.

Дослідження показують, що повторне вживання алкоголю може призвести до важких форм пошкодження печінки. Але не тільки алкоголь може мати негативний вплив на печінку. Ось напої, яких варто уникати, пише Eat This Not That.

Кола, пепсі та інші солодкі газовані напої

Чи може вживання великої кількості газованої води щодня призвести до збільшення ваги? Звичайно. Чи пов’язана надмірна вага з жировою хворобою печінки? Так. Не дивно, що ваші харчові звички є основною причиною розвитку метаболічного синдрому, діабету 2 типу та неалкогольної жирової хвороби печінки. Усі вони пов’язані із західною схемою дієти, яка передбачає збільшення споживання простих цукрів, таких як глюкоза та кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози. І найбільш різко це проявляється у дітей.

Неалкогольна жирова хвороба печінки є найпоширенішим розладом печінки у дітей і за останні 20 років подвоїлася, за даними Американського фонду печінки . Дослідники припустили, що фруктоза та кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози можуть схиляти когось до жирової інфільтрації печінки, створюючи несприятливий метаболічний профіль.

Дієтична кола

Згідно з даними дослідників у The Canadian Journal of Gastroenterology у 2008 році, фруктоза є не єдиним фактором ризику захворювань печінки. У дослідженні брали участь люди, які регулярно вживали кока-колу, дієтичну кока-колу та солодкі фруктові напої. Це додало до зростаючої кількості досліджень, які пов’язують підсолоджені напої з жировою хворобою печінки, але це дослідження помітило дещо інше: 40% людей у дослідженні пили дієтичну колу, підсолоджену аспартамом, а не цукром або HFCS. Дослідники відзначають, що аспартам метаболізується в печінці з утворенням хімічних речовин, включаючи метанол, які порушують роботу мітохондрій і можуть сприяти накопиченню жиру.

Шоколадний коктейль у McDonald's

Шоколадний шейк — ваш улюблений варіант із чизбургером і картоплею фрі від McDonald's? Ще до того, як ви почнете підраховувати жир і калорії в гамбургері та картоплі фрі, середній шоколадний коктейль містить 81 грам цукру та 16 грамів жиру (18 грамів насичених) у своїх 620 калоріях. Зробіть це заради вашої печінки, замовивши натомість несолодкий холодний чай.

Обійдеться дуже дорого! Чому ні в якому разі не можна викидати залишки їжі в унітаз

неділя, 30 червень 2024, 19:00

На жаль, час від часу виникає потреба позбутися деяких продуктів з холодильника. На це є різні причини. Забудькуватість або поганий смак - лише деякі з них, передають Патріоти України. Найчастіше потрібно позбутися супу, соусу або молочних продуктів. Н...

Відмова від однієї звички змінить все! Як позбутися жиру на животі

неділя, 30 червень 2024, 18:25

Всі знають, як легко наростити жир на животі та як важко його позбутися, передають Патріоти України. Причин жиру на животі багато — це і відсутність фізичних вправ, переїдання, генетика, менопауза, інші. Існує багато дієт для "знищення жиру на животі",...