Знають не всі господині! Як приготувати деруни, щоб вони були пишними, а не плоскими

По-перше, зазначимо, що деруни мають бути плоскими, в ідеалі їх готують взагалі без борошна та цибулі. Але зараз рецептів безліч і страву кожна господиня готує по-різному, передають Патріоти України.

Хтось додає м’ясо, хтось ковбасу чи гриби. Хтось любить тонкі деруни з хрусткою скоринкою, а хтось воліє отримати пишні деруни, як млинці. Останні, до речі, мають найбільшу популярність у ресторанах.

Секрет №1: картопля

Вибирайте правильну картоплю для дерунів. Чим більше картопля крохмалю, тим пишніше будуть ваші деруни. Для дерунів ідеально підходять плоди з шорсткою шкіркою і жовтуватою серединкою. З молодої картоплі пишних дерунів не вийде.

Секрет №2: як натирати

Якщо ви трете деруни на великій тертці, то на сковорідці вони будуть засмажуватися, а не пропікатись. Для пишних дерунів потрібна картопляна кашка. Такої консистенції можна досягти за допомогою кухонного комбайна.

Секрет №3: крохмаль

У готову картопляну суміш можна додати 1-2 столові ложки крохмалю. Якщо такої добавки в квартирі немає, можна додати соди.

З такою начинкою у дерунів не залишиться шансів вийти несмачними.

Секрет № 4: борошно

Борошно для дерунів потрібно просівати, тоді вони вийдуть пишними.

Не варто класти півпачки борошна, ми все ж таки готуємо не млинці – досить 1-2 ложок.

Якщо борошна буде багато, деруни вийдуть гумовими на смак.

Секрет №5: як смажити

Смажити деруни необхідно на добре розігрітій чавунній сковорідці. Рослинної олії має бути багато. Тоді деруни вийдуть зажаристими та не сирими всередині.

Є чарівні звички! Як схуднути, не відмовляючи собі в смачному

субота, 28 вересень 2024, 12:30

Найефективніший підхід до схуднення полягає в ігноруванні модних трендів і зосереджені на надійних принципах здорового харчування. Щоб попрощатися із зайвими кілограмами, варто додати свого раціону корисні та поживні продукти, а також - активність, пер...

Відчуваєте "вічну втому"? Ось що стоїть за відчуттям виснаження і як з цим боротися

субота, 28 вересень 2024, 10:30

Сон є критично важливим для вашого здоров’я та загального самопочуття. Якщо ви не забезпечите своєму тілу достатню кількість відпочинку, це може мати негативний вплив на фізичний стан, концентрацію та поведінку, передають Патріоти України. Згідно з да...