Консервований горошок – це один із основних інгредієнтів багатьох салатів, які господині готують до новорічного столу, передають Патріоти України.
Мало кому відомо, та розсіл горошку може бути так само корисним, як і сам продукт. Однак більшість людей просто зливають його в раковину, не знаючи про цінність цієї рідини. Розповідаємо, чому не можна зливати розсіл з банок із консервованим горошком, посилаючись на ресурс "РБК-Україна".
Насправді, цей розсіл має кілька важливих функцій. Він допомагає зберігати консервований продукт свіжим упродовж тривалого часу. До того ж, рідина містить купу вітамінів і мінералів – вітамін C, вітаміни групи B, калій, магній, які виділяються з горошку під час термічної обробки та консервації. Деякі професійні кухарі використовують цей розсіл для приготування супів та різноманітних соусів до салатів, пасти та м’яса.
Експерти зазначають, що розсіл містить до 30% поживних речовин, які віддає горошок під час консервації. Тож, якщо ви зливаєте рідину, то позбавляєте себе частини корисних мікроелементів.
Окрім того, розсіл консервованого горошку можна додавати до супів, тоді вони матимуть більш насичений смак. Також він чудово підходить для приготування соусу до пасти, салатів та м’яса. У веганській кулінарії розсіл консервованого горошку часто використовують для заміни яєць у різноманітній випічці.
Мимоволі кулінари та домашні господині роблять 4 помилки з продуктами харчування перед їх приготуванням. Розкажемо, що може статися і чому час перестати так робити, передають Патріоти України. Процедура, позбавлена будь-якого сенсу. Справа в тому, що п...
Смак популярного завдяки доступності продуктів та легкості приготування салату може розкритися для вас з нових сторін при додаванні незвичайного компонента. Багато господинь, що люблять експерименти, додають до нього столову ложку молока і чайну ложку ...