Жовток у котлетах вважається обов’язковим, переконані деякі господині. Без жовтка нібито фарш розвалиться на сковорідці і котлети не триматимуть форму. Насправді жовтка у фарші для котлет взагалі не повинно бути, передають Патріоти України.
Розповідаємо, чому до котлет краще додавати білок, а не жовток.
Жовток робить фарш жорстким та пружним, а такі властивості котлетам взагалі не потрібні.
При додаванні цілого яйця котлети не розваляться, та й м’якими навряд чи вийдуть.
Тому бабусі рекомендують додавати у фарш для котлет лише білок.
Ніжність фаршу для котлет додасть батон, розмочений у молоці, а завдання білка зробити фарш готовим до смаження.
Крім того, білок менш калорійний, ніж жовток, в якому ще багато холестерину, а він порушує роботу серцево-судинної системи.
Якщо фарш складається зі свинини і яловичини, то жовток все ж таки там повинен бути, інакше котлети втратять весь сік і вийдуть сухими.
Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...