А ви це знали? Чому в котлети не можна додавати жовток

Жовток у котлетах вважається обов’язковим, переконані деякі господині. Без жовтка нібито фарш розвалиться на сковорідці і котлети не триматимуть форму. Насправді жовтка у фарші для котлет взагалі не повинно бути, передають Патріоти України.

Подробиці

Розповідаємо, чому до котлет краще додавати білок, а не жовток.

Жовток робить фарш жорстким та пружним, а такі властивості котлетам взагалі не потрібні.

При додаванні цілого яйця котлети не розваляться, та й м’якими навряд чи вийдуть.

Тому бабусі рекомендують додавати у фарш для котлет лише білок.

Ніжність фаршу для котлет додасть батон, розмочений у молоці, а завдання білка зробити фарш готовим до смаження.

Крім того, білок менш калорійний, ніж жовток, в якому ще багато холестерину, а він порушує роботу серцево-судинної системи.

Якщо фарш складається зі свинини і яловичини, то жовток все ж таки там повинен бути, інакше котлети втратять весь сік і вийдуть сухими.

Джерело: ПростоВей

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Ваш улюблений чай - отрута! У пакетиках знайшли мікропластик, що потрапляє у кров

субота, 11 жовтень 2025, 18:15

Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...