А ви це знали? Чому в котлети не можна додавати жовток

Жовток у котлетах вважається обов’язковим, переконані деякі господині. Без жовтка нібито фарш розвалиться на сковорідці і котлети не триматимуть форму. Насправді жовтка у фарші для котлет взагалі не повинно бути, передають Патріоти України.

Подробиці

Розповідаємо, чому до котлет краще додавати білок, а не жовток.

Жовток робить фарш жорстким та пружним, а такі властивості котлетам взагалі не потрібні.

При додаванні цілого яйця котлети не розваляться, та й м’якими навряд чи вийдуть.

Тому бабусі рекомендують додавати у фарш для котлет лише білок.

Ніжність фаршу для котлет додасть батон, розмочений у молоці, а завдання білка зробити фарш готовим до смаження.

Крім того, білок менш калорійний, ніж жовток, в якому ще багато холестерину, а він порушує роботу серцево-судинної системи.

Якщо фарш складається зі свинини і яловичини, то жовток все ж таки там повинен бути, інакше котлети втратять весь сік і вийдуть сухими.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...