А ви це знали? Чому в котлети не можна додавати жовток

Жовток у котлетах вважається обов’язковим, переконані деякі господині. Без жовтка нібито фарш розвалиться на сковорідці і котлети не триматимуть форму. Насправді жовтка у фарші для котлет взагалі не повинно бути, передають Патріоти України.

Подробиці

Розповідаємо, чому до котлет краще додавати білок, а не жовток.

Жовток робить фарш жорстким та пружним, а такі властивості котлетам взагалі не потрібні.

При додаванні цілого яйця котлети не розваляться, та й м’якими навряд чи вийдуть.

Тому бабусі рекомендують додавати у фарш для котлет лише білок.

Ніжність фаршу для котлет додасть батон, розмочений у молоці, а завдання білка зробити фарш готовим до смаження.

Крім того, білок менш калорійний, ніж жовток, в якому ще багато холестерину, а він порушує роботу серцево-судинної системи.

Якщо фарш складається зі свинини і яловичини, то жовток все ж таки там повинен бути, інакше котлети втратять весь сік і вийдуть сухими.

Джерело: ПростоВей

Можна серйозно нашкодити здоров’ю! Ніколи не поєднуйте це з кавою

понеділок, 24 лютий 2025, 17:30

Кава є одним з найбільш улюблених напоїв у всьому світі. Для багатьох людей чашка гарячої кави є невід'ємною частиною ранкового ритуалу. Однак варто пам’ятати, що деякі продукти можуть негативно реагувати на каву, що може призвести до потенційно шкідли...

Смакота! Як приготувати ледачі чебуреки без смаження в олії

понеділок, 24 лютий 2025, 17:08

Приготувати такі чебуреки можна, звичайно, з лаваша. Простий та доступний рецепт, а ще смачний результат. Якщо хочете чебурек, але не маєте бажання смажити, тоді використовуйте запропонований спосіб приготування, передають Патріоти України. Вам потрібн...