Досвідчені господині на кулінарних форумах та в соцмережах рекомендують вимочувати м’ясо перед приготуванням, передають Патріоти України.
Мотивуючи ці дії по-різному: нібито виводяться антибіотики і смак м’яса покращується.
Багато кулінарів ставлять під сумнів факт, що вимочування м’яса сприяє видаленню шкідливих компонентів. Зате процедура допомагає зробити страву соковитішою та ароматнішою.
Найпростіший рецепт рідини для вимочування м’яса складається з води, солі та цукру. На літр води беруть чверть склянки хлориду натрію та чайну ложку цукру.
Курку кулінари радять вимочувати в такому розсолі 20-30 хв., а от свинину – 3-4 години. Але все залежить від ваги. Так, півкіло свинини достатньо потримати 60 хв.
Існує безліч компонентів, які можуть покращити розсіл для вимочування м’яса. Серед них коріандр, аніс, лавровий лист, м’ята, лимонний сік, сушені трави і т.д.
Досвідчені кулінари радять вимочувати м’ясо у холодній воді і в холодному місці. Наприклад, у холодильнику. Якщо залишити у теплі, то користі від процедури буде мало.
На жаль в більшості багатоквартирних будинків по трубам подається не надто якісна вода. І якщо у вас немає фільтра, з часом шкідливі речовини з неї утворюють неприємний накип на стінках чайника, передають Патріоти України. Пити воду з такого чайника не...
Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа. Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі, передають Патріоти України. Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години. ...