Бісквіт - мабуть, найзнаменитіший продукт із усієї кондитерської випічки, винайденої людством. Бісквітне тісто є основою для більшості тортів. І до того ж, бісквіти йдуть на "ура" і без будь-яких начинок та кремів, передають Патріоти України.
Дивно, однак класичний бісквіт складається лише з трьох інгредієнтів. І його рецепт залишається незмінним вже принаймні протягом шести століть. Причому ця випічка чудово прижилася як у щоденному меню середньовічних мореплавців, так і на вишуканому королівському столі вікторіанської доби.
Згадки про бісквіти, які брали з собою в дорогу британські мореплавці, сягають ще 16 століття. Моряки завантажували свої трюми висушеними бісквітами, які не цвіли і служили їм хлібом під час тривалого й небезпечного плавання, що нерідко тривало по півроку. Цими бісквітами вгамовувала голод уся команда: від юнги до капітана.
Згодом ця, на перший погляд невигадлива, випічка перекочувала на королівський стіл. Якось у 19 столітті придворний кондитер випік свіжий бісквіт і подав його до столу королеви Вікторії. Знаменита королева оцінила смак нового десерту, і з того часу бісквіт міцно увійшов до королівського меню. Бісквіт із джемом подавали королеві та її гостям щоранку. За довгі роки він так і не приївся монаршій особі, незважаючи на те, що до складу випічки входить лише три інгредієнти.
Саме з цих трьох інгредієнтів складається класичний бісквіт. Пропорції у цій випічці такі:
Здавалося б, що може бути простіше: усе добре перемішати та поставити пекти. Однак при простому перемішуванні замість повітряного, пишного кулінарного шедевра, що тане в роті, ви отримаєте сумний твердий корж, який можна буде їсти хіба що з великого голоду. А справжній повітряний бісквіт вимагає уміння і делікатності.
Час випічки – приблизно 50 хвилин на помірному вогні. При цьому відкривати духовку під час випікання категорично забороняється – інакше бісквіт осяде від притоку повітря. Приблизно через 50 хвилин (можливо, трохи раніше), обережно прочиніть духовку. На той час бісквіт має вирости і підрум'янитись. Проткніть його зубочисткою. Якщо паличка вийшла суха, значить бісквіт готовий.
Можна вимикати духовку. Після цього залиште в ній бісквіт ще хвилин на 10, щоби він вистоявся. Потім його можна дістати і почекати, доки він повністю охолоне.
Коли бісквіт охолонув, загортаємо його в харчову плівку і даємо відпочити 8-10 годин. Але якщо дуже хочеться його з'їсти вже на цьому етапі, то не катуйте себе. Після десятигодинного перебування у плівці бісквіт дозрів остаточно. Тепер його можна їсти просто як випічку, а можна розрізати на коржі для торта.
Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...
Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...