Бісквіт - мабуть, найзнаменитіший продукт із усієї кондитерської випічки, винайденої людством. Бісквітне тісто є основою для більшості тортів. І до того ж, бісквіти йдуть на "ура" і без будь-яких начинок та кремів, передають Патріоти України.
Дивно, однак класичний бісквіт складається лише з трьох інгредієнтів. І його рецепт залишається незмінним вже принаймні протягом шести століть. Причому ця випічка чудово прижилася як у щоденному меню середньовічних мореплавців, так і на вишуканому королівському столі вікторіанської доби.
Згадки про бісквіти, які брали з собою в дорогу британські мореплавці, сягають ще 16 століття. Моряки завантажували свої трюми висушеними бісквітами, які не цвіли і служили їм хлібом під час тривалого й небезпечного плавання, що нерідко тривало по півроку. Цими бісквітами вгамовувала голод уся команда: від юнги до капітана.
Згодом ця, на перший погляд невигадлива, випічка перекочувала на королівський стіл. Якось у 19 столітті придворний кондитер випік свіжий бісквіт і подав його до столу королеви Вікторії. Знаменита королева оцінила смак нового десерту, і з того часу бісквіт міцно увійшов до королівського меню. Бісквіт із джемом подавали королеві та її гостям щоранку. За довгі роки він так і не приївся монаршій особі, незважаючи на те, що до складу випічки входить лише три інгредієнти.
Саме з цих трьох інгредієнтів складається класичний бісквіт. Пропорції у цій випічці такі:
Здавалося б, що може бути простіше: усе добре перемішати та поставити пекти. Однак при простому перемішуванні замість повітряного, пишного кулінарного шедевра, що тане в роті, ви отримаєте сумний твердий корж, який можна буде їсти хіба що з великого голоду. А справжній повітряний бісквіт вимагає уміння і делікатності.
Час випічки – приблизно 50 хвилин на помірному вогні. При цьому відкривати духовку під час випікання категорично забороняється – інакше бісквіт осяде від притоку повітря. Приблизно через 50 хвилин (можливо, трохи раніше), обережно прочиніть духовку. На той час бісквіт має вирости і підрум'янитись. Проткніть його зубочисткою. Якщо паличка вийшла суха, значить бісквіт готовий.
Можна вимикати духовку. Після цього залиште в ній бісквіт ще хвилин на 10, щоби він вистоявся. Потім його можна дістати і почекати, доки він повністю охолоне.
Коли бісквіт охолонув, загортаємо його в харчову плівку і даємо відпочити 8-10 годин. Але якщо дуже хочеться його з'їсти вже на цьому етапі, то не катуйте себе. Після десятигодинного перебування у плівці бісквіт дозрів остаточно. Тепер його можна їсти просто як випічку, а можна розрізати на коржі для торта.
Простішого рецепта ви точно не зустрічали, а для багатьох він стане ще й найсмачнішим. Всього три інгредієнти, ніякого борошна чи манки, обов’язково спробуйте, передають Патріоти України. Для приготування беремо:. Яйця збити зі згущеним молоком за допо...
Вершкове масло є невід'ємною частиною раціону. Проте, на сучасному ринку представлено безліч видів масла та жирності - 72,5% та 82%, передають Патріоти України. За словами дієтолога Наталії Самойленко, взагалі саме маслом вважається продукт з 82% жирно...