Чи можна повторно заморожувати м'ясо: Експертка пояснила головне правило

Одна з головних аксіом кулінарії стверджує: розморожений продукт не підлягає повторному заморожуванню. Мовляв, це згубно для його смаку і повністю руйнує текстуру. Тому те, що розмерзлось невчасно, краще викинути, як би шкода його не було, передають Патріоти України.

Втім, як розповіла виданню Inverse фахівчиня з безпеки харчових продуктів у Міністерстві сільського господарства США (USDA) Мередіт Карозерс, насправді все не так драматично. За правильних умов розморожування, продукти цілком можна заморожувати повторно.

Коли продукти можна заморожувати повторно?

За словами Карозерс, якщо розморожений продукт зберігався за температури, яка не перевищує 5 градусів за Цельсієм, тобто в холодильнику, його можна знову класти в морозилку – нічого страшного у цьому не буде. Справа в тому, що за такої температури швидкість розмноження бактерій, в тому числі небезпечних, у продукті максимально сповільнена, тож кишкова паличка чи сальмонелла навряд чи встигнуть його попсувати. Ось чому їжу рекомендується розморожувати саме у холодильнику – це і безпечніше, і краще зберігає її смакові якості.

Якщо такої змоги нема, тоді експертка радить керуватись правилом двох годин. За дві години від моменту, коли ви дістали продукти з морозилки, бактерії не встигають розмножитись до небезпечного рівня. Тому така їжа може знову повернутись у морозильну камеру. Це стосується як сирих продуктів, так і приготованих страв.

У тих харчах, які відтаювали довше, бактерії можуть встигнути виробити термостійкі токсини, які не знищить жодна теплова обробка. До того ж, мікроорганізми в такому разі розмножаться настільки, що повторна заморозка їх не вб’є, а лише приспить, і після наступного розморожування вони візьмуться за свою справу з новою силою.

А як же смак?

От на що повторне заморожування справді впливає погано, так це на смак продуктів. Виною тому сублімація – процес, при якому вода у продукті замерзає і випаровується за низьких температур, оминаючи стадію рідкої форми. Після розморожування страва втрачає частину соку і, відповідно, смаку. І з кожним наступним разом ситуація лише погіршуватиметься.

Поліпшити смак розмороженого продукту можна, просто додавши під час приготування трошки води. Вона вбереться у текстуру страви і значною мірою відновить його якості.Одна з головних аксіом кулінарії стверджує: розморожений продукт не підлягає повторному заморожуванню. Мовляв, це згубно для його смаку і повністю руйнує текстуру. Тому те, що розмерзлось невчасно, краще викинути, як би шкода його не було.

Втім, як розповіла виданню Inverse фахівчиня з безпеки харчових продуктів у Міністерстві сільського господарства США (USDA) Мередіт Карозерс, насправді все не так драматично. За правильних умов розморожування, продукти цілком можна заморожувати повторно.

Коли продукти можна заморожувати повторно?

За словами Карозерс, якщо розморожений продукт зберігався за температури, яка не перевищує 5 градусів за Цельсієм, тобто в холодильнику, його можна знову класти в морозилку – нічого страшного у цьому не буде. Справа в тому, що за такої температури швидкість розмноження бактерій, в тому числі небезпечних, у продукті максимально сповільнена, тож кишкова паличка чи сальмонелла навряд чи встигнуть його попсувати. Ось чому їжу рекомендується розморожувати саме у холодильнику – це і безпечніше, і краще зберігає її смакові якості.

Якщо такої змоги нема, тоді експертка радить керуватись правилом двох годин. За дві години від моменту, коли ви дістали продукти з морозилки, бактерії не встигають розмножитись до небезпечного рівня. Тому така їжа може знову повернутись у морозильну камеру. Це стосується як сирих продуктів, так і приготованих страв.

У тих харчах, які відтаювали довше, бактерії можуть встигнути виробити термостійкі токсини, які не знищить жодна теплова обробка. До того ж, мікроорганізми в такому разі розмножаться настільки, що повторна заморозка їх не вб’є, а лише приспить, і після наступного розморожування вони візьмуться за свою справу з новою силою.

А як же смак?

От на що повторне заморожування справді впливає погано, так це на смак продуктів. Виною тому сублімація – процес, при якому вода у продукті замерзає і випаровується за низьких температур, оминаючи стадію рідкої форми. Після розморожування страва втрачає частину соку і, відповідно, смаку. І з кожним наступним разом ситуація лише погіршуватиметься.

Поліпшити смак розмороженого продукту можна, просто додавши під час приготування трошки води. Вона вбереться у текстуру страви і значною мірою відновить його якості.

Це така смакота, не відірватися! Як приготувати золотисту картоплю по-селянськи без духовки

субота, 3 грудень 2022, 6:29

По-селянськи - один з найулюбленіших способів приготування картоплі. Утім, існує спосіб, який дозволяє приготувати картоплю по-селянськи без випікання в духовці - її можна просто посмажити на сковороді. Головне - попередньо зварити картоплю, щоб вона в...

Смачні фантазії навколо "домашньої піци": "Рваний" пиріг з лавашу та сиру - швидко та ситно

п’ятниця, 2 грудень 2022, 22:13

«Чудовий варіант перекусу на всі випадки: діткам в школу, дорослим на природу, чи просто в дорогу, — пише фудблогерка Юлія Сімончук. — Смачно і в теплому, і в холодному вигляді». . Інгредієнти: . Приготування: . Збити яйця з молоком та олією, додати...