Домашня ковбаса завжди була в пріоритеті, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
свинина;
сіль, 20 г на 1 кг фаршу (10 звичайної і 10 нітритної);
спеції, часник – на (свій) смак;
вода, 80 г на 1 кг фаршу;
Процес приготування:
М’ясо ріжемо ножем на невеликі шматочки. Додаємо сіль і спеції.
Набагато смачніше виходить ковбаса з якісними спеціями, тому заздалегідь придбайте їх. Не забуваємо про часник.
Фарш добре перемішуємо і додаємо крижану воду, вимішуємо дуже добре і довго.
На столі розкладаємо харчову плівку і викладаємо фарш у вигляді ковбаски. Намагайтеся викладати щільно, щоб не було порожнин.
Щільно обертаємо декількома шарами плівки, краї плівки добре зав’язуємо. Ковбаса має бути герметично упакована, щоб не затекла всередину вода.
Кладемо в холодну воду в каструлю і нагріваємо повільно, на невеликому вогні. В середньому, цей процес займає 1.5 години. Вода повинна бути не більше 80 градусів, вона не повинна кипіти. Якщо ковбаса з курячого м’яса, досить 1 години. Вимикайте періодично вогонь, щоб температура води не стала вище 80 градусів.
Виймаємо ковбасу і відразу перекладаємо в крижану воду, охолоджуємо.
Красиво нарізаємо на м’ясну тарілку і подаємо до столу!
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...