Незважаючи на те, що морква відрізняється високим ступенем урожайності, трапляються випадки, коли на присадибній ділянці вона погано сходить або не сходить взагалі. То ж для таких випадків городниця Валентина Поймало має дієвий лайфак, передають Патріоти України.
«За 10−12 днів до посіву насіння моркви зав'язуємо в не щільну ганчірку, — каже Валентина Поймало. — Закопуємо у вологу землю на 20−30 см. Протягом цього терміну з насіння вивітрюються ефірні олії, які заважають насінню прорости. Після закінчення зазначеного терміну відкопуємо вузлики з насінням із землі. Насіння будуть вже набряклі, великі, майже пророслі.
Висипаємо їх у піалу і припудрюємо звичайним крохмалем. Насіння перестає прилипати до пальців і добре помітне на темній вологої землі. Обережно розкладаємо їх в підготовлені ямки з потрібним інтервалом і присипаємо піском або сухою землею. Морква сходить на 3−5 день після сівби. Причому без поливу, оскільки полив створить над насінням кірку з землі й пробитися йому буде дуже складно». Все, на цьому турботи закінчилися. До самих сходів. Потім тільки прополювання. Поливати потрібно, інакше морквина виросте коротка і несмачна.
Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....
У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...