Незважаючи на те, що морква відрізняється високим ступенем урожайності, трапляються випадки, коли на присадибній ділянці вона погано сходить або не сходить взагалі. То ж для таких випадків городниця Валентина Поймало має дієвий лайфак, передають Патріоти України.
«За 10−12 днів до посіву насіння моркви зав'язуємо в не щільну ганчірку, — каже Валентина Поймало. — Закопуємо у вологу землю на 20−30 см. Протягом цього терміну з насіння вивітрюються ефірні олії, які заважають насінню прорости. Після закінчення зазначеного терміну відкопуємо вузлики з насінням із землі. Насіння будуть вже набряклі, великі, майже пророслі.
Висипаємо їх у піалу і припудрюємо звичайним крохмалем. Насіння перестає прилипати до пальців і добре помітне на темній вологої землі. Обережно розкладаємо їх в підготовлені ямки з потрібним інтервалом і присипаємо піском або сухою землею. Морква сходить на 3−5 день після сівби. Причому без поливу, оскільки полив створить над насінням кірку з землі й пробитися йому буде дуже складно». Все, на цьому турботи закінчилися. До самих сходів. Потім тільки прополювання. Поливати потрібно, інакше морквина виросте коротка і несмачна.
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...