Господиням на замітку! Чому варення вийшло рідким - як загустити

У тих фруктах, які ще не встигли достигнути, трохи більше властивостей, що желюють, ніж у тих, що вже достигли, передають Патріоти України.

Для варення краще вибирати трохи недозрілі плоди, але не зовсім тверді.

Скільки часу варити

Чим більше рідини випарується під час уварювання варення, тим густіше буде варення.

Уварювати не можна варення із полуниці та малини, інакше в процесі варіння вони втратять багато корисних мікроелементів.

Додаємо сік лимона

Невелика кількість лимонного соку може сприяти тому, що варення загусне.

Не додаємо воду

Ягоди потрібно засипати цукром і помішувати, доки вони не дадуть сік.

Варення чудово звариться і без води, якщо ягоди та фрукти самі по собі водянисті.

Використовуємо загусники

Желатин, чи агар-агар загустять варення, якщо інші способи не допомогли.

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Є правила! Де вдома зберігати банани, щоб не почорніли та не зіпсувалися

субота, 7 червень 2025, 21:12

Щоб банани не почорніли і втратили свої корисні властивості, їх потрібно зберігати певним чином. Розповідаємо, які умови зберігання підходять до цих плодів, передають Патріоти України. Удома зв’язку бананів потрібно одразу дістати з пакета, інакше вони...