У тих фруктах, які ще не встигли достигнути, трохи більше властивостей, що желюють, ніж у тих, що вже достигли, передають Патріоти України.
Для варення краще вибирати трохи недозрілі плоди, але не зовсім тверді.
Скільки часу варити
Чим більше рідини випарується під час уварювання варення, тим густіше буде варення.
Уварювати не можна варення із полуниці та малини, інакше в процесі варіння вони втратять багато корисних мікроелементів.
Додаємо сік лимона
Невелика кількість лимонного соку може сприяти тому, що варення загусне.
Не додаємо воду
Ягоди потрібно засипати цукром і помішувати, доки вони не дадуть сік.
Варення чудово звариться і без води, якщо ягоди та фрукти самі по собі водянисті.
Використовуємо загусники
Желатин, чи агар-агар загустять варення, якщо інші способи не допомогли.
Серцево-судинні захворювання залишаються головною причиною смертності. Атеросклероз і гіпертонія можуть призвести до інфарктів і інсультів, тому профілактика життєво важлива, передають Патріоти України. Правильне харчування, фізична активність і включе...
З настанням сезону застуди та грипу багато хто починає активно вживати вітамін С, мед або напої з лимоном та імбиром, сподіваючись підсилити імунну систему. Але експерти попереджають: справжній захист організму залежить не від одного продукту чи добавк...