Господиням на замітку! Чим полити заморожене м’ясо для прискорення розморожування та покращення смаку

Заморозка м’яса – це спосіб, що дозволяє помітно продовжити термін зберігання. Проте проблема полягає в тому, що розморожування м’ясних шматочків займає чимало часу, передають Патріоти України.

Подробиці

Якщо відмовитися від штучного прискорення процесу і не використовувати мікрохвильову піч, то чекати доводиться мінімум 6 годин.

А якщо м’ясний шматок є дуже великим, то на його відтавання може піти ціла доба. Однак є спосіб помітно прискорити розморожування м’яса, при цьому не відправляючи його в НВЧ-піч.

Так, продукт необхідно полити однією рідиною, яка з високою ймовірністю знайдеться у вашій кухонній шафці у скляній ємності.

Як обробити м’ясо

Як тільки ви дістали м’ясний продукт із морозильної камери і поклали його на тарілку, встановлену на кухонному столі, полийте заморожений шматок оцтом.

Об’єм рідини повинен бути невеликим, щоб не перетворити розморожування на маринування. Крім того, оцет можна змішати з водою у рівних пропорціях.

Просту процедуру можна здійснити і через пару годин після початку процесу розморожування м’яса. Пізно не буде: хитрість спрацює і в цьому випадку.

Результати процедури

За рахунок оцту відбудеться дуже швидкий перехід води із твердого стану в рідкий. Прискорене танення льоду допоможе розморозити м’ясо набагато раніше, ніж планується.

Крім того, використання кислої рідини позитивно вплине на смак і консистенцію майбутньої страви: м’ясний продукт стане набагато апетитнішим, м’якшим і ніжнішим.

Як зробити дуже соковитий фарш для пельменів - простий рецепт із секретом

середа, 2 квітень 2025, 7:12

Що може бути смачніше за домашні пельмені? Мабуть, нічого! На жаль, не завжди фарш для приготування цієї страви виходить соковитий, а самі пельмені з бульйоном усередині, передають Патріоти України. Якщо ви не знаєте, як досягти такого ефекту, обов’язк...

Все просто! Що додати у каву, щоб вона була не лише смачною, а й надзвичайно корисною

середа, 2 квітень 2025, 6:58

Як виявилося, каву можна зробити дуже корисною для здоров’я, і для цього потрібен лише один інгредієнт. Це насіння льону. Такий секрет розкрили лікарі-дієтологи, що спеціалізуються на здоровому харчуванні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...