
Паска - основна страва Великодня. Зазавичай її покривають глазур'ю. Приготування глазурі для паски - нескладний процес, але потрібно враховувати нюанси, передають Патріоти України.
Розповідаємо, що потрібно зробити, щоб глазур на пасці була ідеальною
- Для глазурі краще використовувати цукрову пудру, а не цукор.
- Щоб глазур міцно трималася і не стікала, вона повинна мати консистенцією сметани.
- Якщо все ж вона вийшла занадто рідкою, можна її загустити, додавши 1 ст. л. цукрової пудри. Якщо навпаки, глазур здається занадто густою, можна додати до маси чайну ложку молока, або навіть води.
- Щоб глазур рівномірно лягла на поверхню паски, перед тим, як її нанести, обмажте верхню частину паски джемом. Тоді поверхня буде гладкою і блискучою.
- Глазур краще наносити шарами. Спочатку один шар, після того, як він висохне, наступний.
- Для збиття білкової глазурі використовуйте охолоджені яйця та сухий міксер.
- Щоб прибрати бульбашки повітря з глазурі, просто перед покриттям пропустіть готову глазур через ситечко.
- Білкову глазур наносіть на паску одразу після її приготування, але не на гарячу. Для нанесення глазурі потрібно почекати, поки паска охолоне.
- Наносити глазур на паску можна силіконовим пензликом. Можна занурити виріб у миску з глазур'ю. Можна полити паску зверху глазур'ю, попередньо поставивши її на решітку.
- Щоб паска виглядала яскравішою, до білої глазурі можна додати харчові барвники.
- Якщо глазур шоколадна, після її нанесення випічку потрібно поставити до холодильника для застигання глазурі.
Багато людей не уявляють ранок без кави, але лікарі попереджають: надмірне споживання кофеїну може призвести до підвищення тиску, тривожності та проблем зі сном. Експерти радять звернути увагу на альтернативні напої, які не лише пробуджують організм, а...
Лікарі попереджають: ранкова кава на порожній шлунок може нашкодити здоров’ю. Вживання напою натще здатне спричинити проблеми з травленням, серцево-судинною та нервовою системами. Про це пише Storinka, передають Патріоти України. Чим небезпечна кава бе...