Є секрет! Який обрати горох, щоб швидко зварити суп

Гороховий суп смачний, коли горох повністю в ньому розчиняється. Це корисна страва, в якій велика кількість білка, мінеральних речовин (калій, магній, йод, залізо, фосфор), вітамінів (А, С, Е, РР, В). Гороховий суп покращує перистальтику кишківника та є профілактичним засобом проти захворювань кишково-шлункового тракту. Його готують у багатьох національних кухнях світу. Щоб суп вийшов смачним, потрібно обирати правильний горох, передають Патріоти України.

Який горох потрібен для супу

Існує два види гороху – цільний шліфований та колотий. Швидше розварюється другий сорт. В процесі приготування він набуває кашеподібної консистенції, що ідеально підходить для супу-пюре.

Цільний горох також можна брати для приготування, але є мінус – він вариться довше. Плюс полягає в іншому. Доки він вариться у супі, каструлю не треба чатувати та постійно мішати ложкою. В цільного гороху менше шансів осісти на дні єдиною грудкою та спробувати пригоріти.

За кольором горох буває жовтий і зелений. Вони мають різницю як у часі приготування, так і смакових особливостях. Зелений горох швидше вариться і має солодкий присмак. Окрім того, суп з зеленого різновиду крупи виходить ніжнішим. Обирайте, що вам більше підходить, або просто зваріть суп з того гороху, який у вас вже є.

А ви це знали? Які продукти не можна мити перед приготуванням

вівторок, 3 червень 2025, 0:12

Мимоволі кулінари та домашні господині роблять 4 помилки з продуктами харчування перед їх приготуванням. Розкажемо, що може статися і чому час перестати так робити, передають Патріоти України. Процедура, позбавлена будь-якого сенсу. Справа в тому, що п...

Є секрет! Що додати у вінегрет, щоб салат став ще смачнішим

понеділок, 2 червень 2025, 23:10

Смак популярного завдяки доступності продуктів та легкості приготування салату може розкритися для вас з нових сторін при додаванні незвичайного компонента. Багато господинь, що люблять експерименти, додають до нього столову ложку молока і чайну ложку ...