Гороховий суп смачний, коли горох повністю в ньому розчиняється. Це корисна страва, в якій велика кількість білка, мінеральних речовин (калій, магній, йод, залізо, фосфор), вітамінів (А, С, Е, РР, В). Гороховий суп покращує перистальтику кишківника та є профілактичним засобом проти захворювань кишково-шлункового тракту. Його готують у багатьох національних кухнях світу. Щоб суп вийшов смачним, потрібно обирати правильний горох, передають Патріоти України.
Існує два види гороху – цільний шліфований та колотий. Швидше розварюється другий сорт. В процесі приготування він набуває кашеподібної консистенції, що ідеально підходить для супу-пюре.
Цільний горох також можна брати для приготування, але є мінус – він вариться довше. Плюс полягає в іншому. Доки він вариться у супі, каструлю не треба чатувати та постійно мішати ложкою. В цільного гороху менше шансів осісти на дні єдиною грудкою та спробувати пригоріти.
За кольором горох буває жовтий і зелений. Вони мають різницю як у часі приготування, так і смакових особливостях. Зелений горох швидше вариться і має солодкий присмак. Окрім того, суп з зеленого різновиду крупи виходить ніжнішим. Обирайте, що вам більше підходить, або просто зваріть суп з того гороху, який у вас вже є.
Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Але чи знаєте ви, скільки чашок кави безпечно пити щодня і коли краще її уникати? Вчені пояснюють, чому напій не варто пити у певний час дня, щоб не нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Експерти...