Є секрет! Навіщо до котлет додають крохмаль


Більшість із вас навіть не здогадуються про те, що у фарш для котлет можна додати крохмаль, передають Патріоти України.

Однак багато досвідчених кулінарів виконують цю дію.

Подробиці

І роблять вони це не просто так, адже сипучий компонент допомагає зробити м’ясну основу одноріднішою.

Таким чином, крохмаль можна застосовувати замість звичних інгредієнтів для «зв’язування» фаршу.

Що дає крохмаль

Відомо, що без використання додаткових компонентів виходить фарш, з якого погано ліпити котлети.

Якщо основа для страви все ж таки вийшла, то вона починає швидко розвалюватися прямо на сковороді.

Щоб запобігти такому результату, деякі господині додають у фарш сире яйце.

Однак цей спосіб має серйозний недолік – отримання сухих котлет.

А ось при використанні крохмалю такого наслідку немає. Страва виходить цілісною і при цьому зберігає свою соковитість та «повітряність».

Як правильно додавати крохмаль

Використовувати бажано картопляний крохмаль. Переборщувати з цим компонентом не варто: вистачить дві столові ложки на 250 грамів фаршу.

Після додавання інгредієнта м’ясна основа котлет повинна постояти в холодильнику близько півгодини.

Потрібно бути готовим до того, що котлети з додатковим компонентом придбають особливий «крохмальний» присмак, який припаде до душі далеко не всім.

Не варто забувати і про високу калорійність інгредієнта.

Таким чином, перед додаванням крохмалю у фарш господиня має подумати, чи дійсно цей компонент потрібний.

Ці ягоди знімають біль у суглобах і знижують рівень холестерину - на жаль, їхній сезон короткий

неділя, 24 серпень 2025, 23:10

Яскрава, терпка та соковита - вишня не лише приваблює кольором і ароматом, а й дивує своїм складом. Вона містить потужну дозу антиоксидантів, вітамінів та сполук, що підтримують серце, суглоби, сон і імунітет. Цей скромний фрукт має надзвичайно сильну ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...