Є секрет! Навіщо до котлет додають крохмаль


Більшість із вас навіть не здогадуються про те, що у фарш для котлет можна додати крохмаль, передають Патріоти України.

Однак багато досвідчених кулінарів виконують цю дію.

Подробиці

І роблять вони це не просто так, адже сипучий компонент допомагає зробити м’ясну основу одноріднішою.

Таким чином, крохмаль можна застосовувати замість звичних інгредієнтів для «зв’язування» фаршу.

Що дає крохмаль

Відомо, що без використання додаткових компонентів виходить фарш, з якого погано ліпити котлети.

Якщо основа для страви все ж таки вийшла, то вона починає швидко розвалюватися прямо на сковороді.

Щоб запобігти такому результату, деякі господині додають у фарш сире яйце.

Однак цей спосіб має серйозний недолік – отримання сухих котлет.

А ось при використанні крохмалю такого наслідку немає. Страва виходить цілісною і при цьому зберігає свою соковитість та «повітряність».

Як правильно додавати крохмаль

Використовувати бажано картопляний крохмаль. Переборщувати з цим компонентом не варто: вистачить дві столові ложки на 250 грамів фаршу.

Після додавання інгредієнта м’ясна основа котлет повинна постояти в холодильнику близько півгодини.

Потрібно бути готовим до того, що котлети з додатковим компонентом придбають особливий «крохмальний» присмак, який припаде до душі далеко не всім.

Не варто забувати і про високу калорійність інгредієнта.

Таким чином, перед додаванням крохмалю у фарш господиня має подумати, чи дійсно цей компонент потрібний.

ТОП-4 помилки, через які бісквіт осідає і втрачає пишність

п’ятниця, 9 травень 2025, 7:14

Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...

Що зробити, щоб картопляні зрази не розтріскувалися під час смаження

п’ятниця, 9 травень 2025, 6:12

Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України. Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто....