Є секрет! Навіщо до котлет додають крохмаль


Більшість із вас навіть не здогадуються про те, що у фарш для котлет можна додати крохмаль, передають Патріоти України.

Однак багато досвідчених кулінарів виконують цю дію.

Подробиці

І роблять вони це не просто так, адже сипучий компонент допомагає зробити м’ясну основу одноріднішою.

Таким чином, крохмаль можна застосовувати замість звичних інгредієнтів для «зв’язування» фаршу.

Що дає крохмаль

Відомо, що без використання додаткових компонентів виходить фарш, з якого погано ліпити котлети.

Якщо основа для страви все ж таки вийшла, то вона починає швидко розвалюватися прямо на сковороді.

Щоб запобігти такому результату, деякі господині додають у фарш сире яйце.

Однак цей спосіб має серйозний недолік – отримання сухих котлет.

А ось при використанні крохмалю такого наслідку немає. Страва виходить цілісною і при цьому зберігає свою соковитість та «повітряність».

Як правильно додавати крохмаль

Використовувати бажано картопляний крохмаль. Переборщувати з цим компонентом не варто: вистачить дві столові ложки на 250 грамів фаршу.

Після додавання інгредієнта м’ясна основа котлет повинна постояти в холодильнику близько півгодини.

Потрібно бути готовим до того, що котлети з додатковим компонентом придбають особливий «крохмальний» присмак, який припаде до душі далеко не всім.

Не варто забувати і про високу калорійність інгредієнта.

Таким чином, перед додаванням крохмалю у фарш господиня має подумати, чи дійсно цей компонент потрібний.

Що буде, якщо до тіста для сирників додати дріжджі

середа, 12 березень 2025, 10:13

Розкажемо, що буде, якщо додати до тіста для сирників трохи дріжджів, передають Патріоти України. Для приготування потрібно:. У мисці змішайте сир, яйце, цукор-пісок та ванільний цукор, після чого перемішуємо до утворення однорідної маси. У тепле молок...

Ефект здивує! Що буде з організмом, якщо пити йогурт щодня

середа, 12 березень 2025, 9:50

Що буде з організмом, якщо пити йогурт щодня, передають Патріоти України. Щоденне вживання йогурту може бути корисним для більшості людей, особливо якщо це йогурт без додавання цукру та з високим вмістом пробіотиків.