Інакше огірки стануть м'якими, а розсіл - мутним: Ось що не можна додавати до консервації

Хрусткість та чистота розсолу – чи не головні критерії вдало заготованих огірочків. І є продукти, які можуть дуже негативно на них вплинути, передають Патріоти України.

Навряд як комусь подобається, коли заготовлені на зиму огірочки стають дуже м'якими, а розсіл не тішить прозорістю. Причиною цього можуть стати певні інгредієнти, яких краще уникати у своїй практиці, інформує Ukr.Media.

Читайте також Вас не зможуть обманути: як легко відрізнити сир від сирного продукту

  • Сіль

Для консервації потрібно використовувати звичайну кам'яну сіль. Експерименти з йодованим або морським продуктом мають шанс привести до невтішного результату.

  • Оцет

Не треба використовувати розчин з більшою концентрацією оцту більш як 9%.

  • Листя

Часто можна натрапити на рецепти, в яких рекомендують додати до огірків листя дуба, хрону, смородини чи інших рослин. З цими інгредієнтами треба бути обережним, адже не завжди вони добре "вживаються з сусідами".

  • Цибуля

Для консервації підходять лише ті сорти цибулі, які йдуть на зимове зберігання. В іншому випадку ви власними руками зіпсуєте консервацію.

  • Часник

Ще один інгредієнт, з яким треба бути обережним. Саме через нього огірки стають водянистими. Не варто додавати більш як 4 зубчики на трилітрову банку.

Це може здивувати! ТОП-15 ранкових звичок, які сповільнюють ваш метаболізм

вівторок, 28 жовтень 2025, 18:30

Кожен ранок - це шанс задати темп усьому дню. Те, що ви робите у перші години після пробудження, безпосередньо впливає на швидкість метаболізму, рівень енергії та здатність спалювати жир, передають Патріоти України. Невинні, на перший погляд, звички – ...

А ви це знали? Чому лікарі не рекомендують вживати каву рано вранці та ввечері

вівторок, 28 жовтень 2025, 17:25

Багато людей починає свій ранок з чашки запашної кави. Адже відомо, що кава дає відчуття бадьорості, енергії, гарного самопочуття. Але лікарі попереджають про те, що вранці організм людини сам різко підвищує рівень кортизолу - гормону пильності, переда...