Свій варіант дерунів є майже в кожній європейській країні, а в Німеччині він навіть не один. Ось, наприклад, картоффельпуффер — це деруни по-саксонськи. Готують їх із деякими несподіваними добавками, але головне, мабуть, не це. Головне — те, що вживають їх здебільшого з солодкими фруктовими пюре або джемами — яблучним, грушевим, сливовим. Плюс — ще невелика скибочка чорного хліба. Такий комплект.
Iнгредiєнти
Деруни за німецьким (саксонським) рецептом готуємо так. Перетираємо картоплю на великій або середній тертці (подрібнюємо у блендері). Перекладаємо на марлю, віджимаємо в миску максимальну кількість соку. Нехай відстоиться кілька хвилин — далі ми злиємо рідину, залишивши в мисці крохмаль.
Викладаємо в цю ж ємність віджату картоплю. Додаємо дрібно терту цибулю, яйце, манку, мускатний горіх, базилік, перець. Добре все перемішуємо і вже перед жаркою солимо.
Викладаємо порції маси, що вийшла, в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін до золотистості. Готові оладки викладаємо на паперові рушники. Подаємо деруни по-німецьки, як уже говорилося, з фруктовим пюре (джемом) і з тонкою скибочкою чорного хліба.
Така прикра ситуація іноді трапляється — фарш для котлет вийшов рідкий. З нього посмажити улюблену страву немає шансів. Котлети розваляться, а фірмового вигляду взагалі не побачити. Врятувати фарш можна. Про це поговоримо детальніше далі, передають Пат...
Сирники завжди стануть чудовим варіантом щоб ними почати свій день або для ситного перекусу. Однак часом ми стикаємося з тим, що сирники не виходять такими, як хотілося б, передають Патріоти України. Ретельно вибирайте кисломолочний продукт. Оскільки к...