Свій варіант дерунів є майже в кожній європейській країні, а в Німеччині він навіть не один. Ось, наприклад, картоффельпуффер — це деруни по-саксонськи. Готують їх із деякими несподіваними добавками, але головне, мабуть, не це. Головне — те, що вживають їх здебільшого з солодкими фруктовими пюре або джемами — яблучним, грушевим, сливовим. Плюс — ще невелика скибочка чорного хліба. Такий комплект.
Iнгредiєнти
Деруни за німецьким (саксонським) рецептом готуємо так. Перетираємо картоплю на великій або середній тертці (подрібнюємо у блендері). Перекладаємо на марлю, віджимаємо в миску максимальну кількість соку. Нехай відстоиться кілька хвилин — далі ми злиємо рідину, залишивши в мисці крохмаль.
Викладаємо в цю ж ємність віджату картоплю. Додаємо дрібно терту цибулю, яйце, манку, мускатний горіх, базилік, перець. Добре все перемішуємо і вже перед жаркою солимо.
Викладаємо порції маси, що вийшла, в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін до золотистості. Готові оладки викладаємо на паперові рушники. Подаємо деруни по-німецьки, як уже говорилося, з фруктовим пюре (джемом) і з тонкою скибочкою чорного хліба.
Щоб позбутися зайвих кілограмів, не обов’язково голодувати. Дієтологи наголошують: головне — правильно обирати продукти, які активізують обмін речовин і допомагають тілу спалювати жири природним шляхом, передають Патріоти України. Яйця. Найкраще джерел...
Низький гемоглобін (анемія) проявляється слабкістю, втомою, запамороченням, блідістю шкіри та задишкою, оскільки організм недоотримує кисень. Підняти рівень гемоглобіну може вживання деяких продуктів, багатих на залізо, передають Патріоти України. Прод...