Свій варіант дерунів є майже в кожній європейській країні, а в Німеччині він навіть не один. Ось, наприклад, картоффельпуффер — це деруни по-саксонськи. Готують їх із деякими несподіваними добавками, але головне, мабуть, не це. Головне — те, що вживають їх здебільшого з солодкими фруктовими пюре або джемами — яблучним, грушевим, сливовим. Плюс — ще невелика скибочка чорного хліба. Такий комплект.
Iнгредiєнти
Деруни за німецьким (саксонським) рецептом готуємо так. Перетираємо картоплю на великій або середній тертці (подрібнюємо у блендері). Перекладаємо на марлю, віджимаємо в миску максимальну кількість соку. Нехай відстоиться кілька хвилин — далі ми злиємо рідину, залишивши в мисці крохмаль.
Викладаємо в цю ж ємність віджату картоплю. Додаємо дрібно терту цибулю, яйце, манку, мускатний горіх, базилік, перець. Добре все перемішуємо і вже перед жаркою солимо.
Викладаємо порції маси, що вийшла, в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін до золотистості. Готові оладки викладаємо на паперові рушники. Подаємо деруни по-німецьки, як уже говорилося, з фруктовим пюре (джемом) і з тонкою скибочкою чорного хліба.
Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...
Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...