Картоффельпуффер, або Деруни по-німецьки: Рецепт культової страви ще однієї нації визнаних картоплеїдів

Свій варіант дерунів є майже в кожній європейській країні, а в Німеччині він навіть не один. Ось, наприклад, картоффельпуффер — це деруни по-саксонськи. Готують їх із деякими несподіваними добавками, але головне, мабуть, не це. Головне — те, що вживають їх здебільшого з солодкими фруктовими пюре або джемами — яблучним, грушевим, сливовим. Плюс — ще невелика скибочка чорного хліба. Такий комплект.

Картофельпуффер — деруни по-німецьки

Iнгредiєнти

  • картопля — 350 г;
  • цибуля — 1;
  • мускатний горіх – 0,25 ч. л.;
  • яйце — 1;
  • манка — 1 ч. л.;
  • базилік;
  • олія ;
  • сіль перець

Деруни за німецьким (саксонським) рецептом готуємо так. Перетираємо картоплю на великій або середній тертці (подрібнюємо у блендері). Перекладаємо на марлю, віджимаємо в миску максимальну кількість соку. Нехай відстоиться кілька хвилин — далі ми злиємо рідину, залишивши в мисці крохмаль.

Викладаємо в цю ж ємність віджату картоплю. Додаємо дрібно терту цибулю, яйце, манку, мускатний горіх, базилік, перець. Добре все перемішуємо і вже перед жаркою солимо.

Викладаємо порції маси, що вийшла, в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо з двох сторін до золотистості. Готові оладки викладаємо на паперові рушники. Подаємо деруни по-німецьки, як уже говорилося, з фруктовим пюре (джемом) і з тонкою скибочкою чорного хліба.

Варто знати! Вчені з’ясували, коли найкращий час пити каву для здоров’я серця

вівторок, 18 листопад 2025, 18:11

Дослідники з Тулейнського університету опитали понад 40 000 людей і встановили, що час споживання кави має значення для здоров’я серця, передають Патріоти України. Рекомендації дослідників:. Це обсерваційне дослідження, тож воно не доводить причинно-на...

А ви це знали? Чому категорично не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

вівторок, 18 листопад 2025, 13:10

Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...