М'ясний пиріг по-кримськотатарськи - рецепт ідеальної ситної страви з фаршем для всієї родини

Кобете в перекладі з тюркської мови означає "багато м'яса". А тому цей пиріг за кримськотатарським рецептом дуже ситний. Готується він із листкового тіста з ситною та соковитою начинкою з м'яса, цибулі та картоплі. Кобете - рецепт пирога по-кримськотатарськи, передають Патріоти України.

Тісто можна зробити як самостійно, так і купити готове в магазині. В оригінальному рецепті кримських татар використовується баранина чи яловичина, проте можна взяти і поширений у нас у магазинах свинячий фарш. Якщо м'ясо недостатньо жирне, до нього можна додати 40 грамів розм'якшеного вершкового масла або підлити м'ясного бульйону.

Складові:

  • 500 г листкового бездріжджового тіста
  • 500 г фаршу
  • 80 г картоплі
  • 100 г цибулі
  • Жовток одного яйця
  • 2/3 ч. л. солі
  • 1/3 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. води

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізаємо на дрібні кубики і змішуємо з фаршем.
  2. Очищаємо картоплю, нарізаємо на маленькі кубики та додаємо у фарш.
  3. Все солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Щоб фарш ущільнився, став одноріднішим, його слід відбити об ємність, в якій готуємо, або об стіл.
  4. Листкове тісто розкочуємо на пергаментному папері товщиною приблизно 3-3,5 міліметри, розрізаємо на дві частини. Одну частину тіста разом із пергаментним папером переносимо на деку.
  5. Викладаємо фарш на тісто так, щоб з усіх боків залишився сантиметр вільного місця (щоб защипнути тісто).
  6. Зверху накриваємо другою частиною тіста, і защипуємо краї.
  7. Зверху посередині пирога робимо невеликий отвір, щоб кобете дихав. Для краси можна зробити насічки на тісті, але не прорізати до кінця.
  8. Жовток перемішуємо з водою і наносимо пензликом на пиріг.
  9. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Готово! Смачного

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...