М'ясний пиріг по-кримськотатарськи - рецепт ідеальної ситної страви з фаршем для всієї родини

Кобете в перекладі з тюркської мови означає "багато м'яса". А тому цей пиріг за кримськотатарським рецептом дуже ситний. Готується він із листкового тіста з ситною та соковитою начинкою з м'яса, цибулі та картоплі. Кобете - рецепт пирога по-кримськотатарськи, передають Патріоти України.

Тісто можна зробити як самостійно, так і купити готове в магазині. В оригінальному рецепті кримських татар використовується баранина чи яловичина, проте можна взяти і поширений у нас у магазинах свинячий фарш. Якщо м'ясо недостатньо жирне, до нього можна додати 40 грамів розм'якшеного вершкового масла або підлити м'ясного бульйону.

Складові:

  • 500 г листкового бездріжджового тіста
  • 500 г фаршу
  • 80 г картоплі
  • 100 г цибулі
  • Жовток одного яйця
  • 2/3 ч. л. солі
  • 1/3 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 ч. л. води

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізаємо на дрібні кубики і змішуємо з фаршем.
  2. Очищаємо картоплю, нарізаємо на маленькі кубики та додаємо у фарш.
  3. Все солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Щоб фарш ущільнився, став одноріднішим, його слід відбити об ємність, в якій готуємо, або об стіл.
  4. Листкове тісто розкочуємо на пергаментному папері товщиною приблизно 3-3,5 міліметри, розрізаємо на дві частини. Одну частину тіста разом із пергаментним папером переносимо на деку.
  5. Викладаємо фарш на тісто так, щоб з усіх боків залишився сантиметр вільного місця (щоб защипнути тісто).
  6. Зверху накриваємо другою частиною тіста, і защипуємо краї.
  7. Зверху посередині пирога робимо невеликий отвір, щоб кобете дихав. Для краси можна зробити насічки на тісті, але не прорізати до кінця.
  8. Жовток перемішуємо з водою і наносимо пензликом на пиріг.
  9. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Готово! Смачного

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...