Не псується протягом тижнів. Рецепт біскотті: Печиво ідеально підходить для військових на фронті та перекусу школярам

Біскотті

Зірка шоу "МайстерШеф" Ліза Глінська поділилася рецептом біскотті - печива, яке довго не псується, передають Патріоти України.

«Друзі, знаю, що зараз багато хто готує для наших захисників і допомагає на фронті. Саме зараз вклад кожного, навіть малий — має значення. Ви часто задаєте питання, яке печиво краще приготувати. Потрібно, щоб воно було поживним, готувалося з простих продуктів, щоб легко було передати, щоб воно не кришилося в дорозі і мало строк придатності хоч декілька тижнів», — пише вона в Instagram та додає, що саме біскотті відповідає цим вимогам. А ще його можна готувати дітям, які йдуть до школи чи навчаються вдома. Це печиво відмінно підійде на перекус.

Складові:
  • 420 г борошна;
  • 220 г цукру;
  • 150 г яєць (3 шт);
  • Дрібка солі;
  • 7 г розпушувача;
  • 100 г горіхів;
  • 100 г сушенї журавлини;
  • Ванільний цукор;
  • Цедра лимону чи апельсину;
  • 20 г жовтка (1 шт);
  • 15 мл води.
Приготування:
  • З'єднуємо борошно, розпушувач, сіль, цедру лимона та ваніль. Перемішуємо.
  • Збиваємо яйця із цукром, змішуємо із сухими інгредієнтами (якщо користуєтеся комбайном, то на цьому етапі насадку краще поміняти на гак — такий заміс легко і руками зробити).
  • Додаємо обсмажені горіхи та журавлину. Вимішуємо лопаткою. За бажанням можна додати кокосову стружку.
  • Ділимо тісто на 4 частини. Підпилюючи борошном, формуємо «ковбаски» і трохи притискаємо зверху, щоб вони стали плоскими.
  • З'єднуємо жовток із водою та промазуємо тісто. Відправляємо в духовку, розігріту до 160 С на 15 хвилин (біскотті не потрібно випікати до готовності).
  • Нарізаємо біскотті слайсами завтовшки 1−1,5 см. Краще це робити ножем-пилкою, щоб вони не розкришилися.
  • Розкладаємо на решітці і знову відправляємо в духовку — пдосушуємо біскотті при температурі 140˚С ще 15−20 хвилин.

«Даємо біскотті охолонути і все готово! Зберігати можна протягом кількох тижнів, у ємності із щільною кришкою», — додала кулінарка.

ТОП-3 продукти, які потрібно додати в маринад, щоб м’ясо стало м’яким та соковитим

неділя, 5 травень 2024, 10:13

Досвідчений кухар ніколи не відмовиться від процесу маринування м’яса, тому що ця процедура дозволяє йому стати більш м’яким, соковитим та смачним, передають Патріоти України. Деякі господині переживають, що маринад може перебити смак та аромат м’яса, ...

Все дуже просто! Як швидко і смачно замаринувати м’ясо для шашлику

неділя, 5 травень 2024, 9:41

Експерти кажуть, що чим більше маринується шашлик, то краще для м’яса. Але буває і так, що часу на маринування майбутнього шашлику немає, передають Патріоти України. У класичному варіанті мінімальний час маринування шашлику – щонайменше дві години. Але...