
Метою будь-якої господині, що займається приготуванням котлет, вважається поява на поверхні їжі апетитної скоринки, передають Патріоти України.
Саме ця частина страви значно покращує її смак та дозволяє «запечатати» соки всередині. На жаль, далеко не завжди на котлетах виникає та сама скоринка.
Найчастіше це пов’язано з «перетворенням» процесу смаження на тушкування. Подібне відбувається через поширену помилку недосвідчених господинь.
Суть помилки
Тушкування – це процес приготування їжі, що нагадує щось середнє між варінням та обсмажуванням.
Він починається у тому випадку, якщо на сковороді з’явилося чимало рідини.
Здавалося б, намагаючись засмажити котлети, господині не наливають у посуд воду.
Однак рідина може з’явитися сама. Це можуть бути м’ясні соки, які витекли з котлетних заготовок.
Щоб цього не відбувалося, «шайби» з фаршу потрібно викладати на сковорідку вчасно.
Недосвідчені господині можуть викласти смажитись котлети в той момент, коли рослинна олія ще не розігрілася.
Однак кулінари-професіонали відзначають: котлети мають опинитися саме на розпеченій сковороді.
У цьому випадку можна бути впевненим, що вся зайва рідина швидко випарується. У результаті котлети саме смажитимуться, а не будуть тушкуватись.
Запечена картопля - це королева різдвяного столу, але для того, щоб вона була смачна і мала хрустку та золотисту скоринку, треба правильно її готувати, передають Патріоти України. Відомий шеф-кухар Джеймс Мартін нещодавно поділився своїми найкращими по...
Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...