Не робіть так! Яка помилка призводить до того, що котлети починають тушкуватись, а не смажитися

Метою будь-якої господині, що займається приготуванням котлет, вважається поява на поверхні їжі апетитної скоринки, передають Патріоти України.

Саме ця частина страви значно покращує її смак та дозволяє «запечатати» соки всередині. На жаль, далеко не завжди на котлетах виникає та сама скоринка.

Подробиці

Найчастіше це пов’язано з «перетворенням» процесу смаження на тушкування. Подібне відбувається через поширену помилку недосвідчених господинь.

Суть помилки

Тушкування – це процес приготування їжі, що нагадує щось середнє між варінням та обсмажуванням.

Він починається у тому випадку, якщо на сковороді з’явилося чимало рідини.

Здавалося б, намагаючись засмажити котлети, господині не наливають у посуд воду.

Однак рідина може з’явитися сама. Це можуть бути м’ясні соки, які витекли з котлетних заготовок.

Щоб цього не відбувалося, «шайби» з фаршу потрібно викладати на сковорідку вчасно.

Недосвідчені господині можуть викласти смажитись котлети в той момент, коли рослинна олія ще не розігрілася.

Однак кулінари-професіонали відзначають: котлети мають опинитися саме на розпеченій сковороді.

У цьому випадку можна бути впевненим, що вся зайва рідина швидко випарується. У результаті котлети саме смажитимуться, а не будуть тушкуватись.

Не купуйте цю рибу на Різдво! Вона забруднена ртуттю та свинцем

субота, 13 грудень 2025, 8:12

Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...

Приємний бонус: Чорний шоколад може допомогти уповільнити старіння

субота, 13 грудень 2025, 7:45

Британські вчені виявили зв'язок між хімічною речовиною в чорному шоколаді та ознаками уповільнення біологічного старіння людини. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що теобромін, який міститься в чорному ...