Не робіть так! ТОП-9 помилок господарок, через які злипаються макарони

Як варити макарони, щоб вони не злипалися. Відповідь на це питання хочуть знати всі недосвідчені господині, які щоразу допускають одні й ті ж помилки. Щоб зварити смачні макарони, які на тарілці не будуть нагадувати кашу, потрібно лише дотримуватися рецептури, передають Патріоти України.

Подробиці

Приготування макаронів складається з 9 кроків і, відповідно, на кожному етапі недосвідчені господині припускаються помилок, які і перетворюють макарони на кашу.

Співвідношення

Аксіома варіння макаронів – 1000/100/10. Це означає, що на 1000 мл води припадає 100 г макаронів і 10 г солі.

Сорт макарон

Найдешевші макарони із супермаркету завжди сильно розварюються.

Щоб макарони не злипалися і не розварювалися, потрібно шукати слова на упаковках “група А”, “durum”, “пшениця твердих сортів”, “semolina di grano duro”. Це означає, що макарони виготовлені з твердих сортів пшениці.

Велика каструля та багато води

Чим менших розмірів каструлю ви берете, тим більша ймовірність того, що макарони злипнуться. Макаронам потрібен простір.

На 1 упаковку макаронів потрібно 3-4 літри води.

Великий вогонь

Варити макарони краще на повному вогні. Так трохи зменшиться час закипання води, і макарони не розваряться.

Тільки окріп

Макарони закидайте варитися тільки в киплячу воду. Якщо цього не зробити, вони точно злипнуться, тому що розваряться, поки будуть грітись в теплій воді.

Не промивати

Макарони не потрібно промивати ні холодною водою, ні гарячою. Це лайфхак з минулого, яким користувалися господині, коли якість макаронів залишала бажати кращого.

Якщо в каструлі макарони злиплися, просто перекиньте їх у друшляк і назад.

Читайте упаковку

Якщо на упаковці написано «варити 5 хвилин», мабуть, так треба зробити, а не кип’ятити макарони 25 хвилин.

Не доварюйте

Значно краще трішки недоварити макарони. Якщо ви любите їсти макарони з соусом, то стан al dente – це те, що потрібно.

Подавайте гарячими

У холодильнику макарони все одно злипнуться і вже будуть не такими смачними, як свіжі.

І навіть розігрів на сковорідці не допоможе повернути макаронам розсипчастий вигляд. Це страва, яку краще їсти відразу після приготування.

Джерело: ПростоВей

Які прянощі додати до кави для яскравого смаку та користі

вівторок, 1 квітень 2025, 0:12

Кава чудово поєднується із смаком різних спецій. Історія таких відкриттів почалась ще за часів східних купців. Вони першими помітили особливості прянощів, що вони здатні перебивати неприємні аромати. Правда, вони користувались цим методом, щоб збути зі...

Як зробити, щоб вермішель не розварилася у супі

понеділок, 31 березень 2025, 23:55

Бульйон з вермішеллю або картопляний суп — гарна ідея для обіду. Одночасно проста та смачна страва. Але є один невеликий нюанс. Страву легко зіпсувати розвареною вермішеллю. Що треба зробити, щоб уникнути цієї неприємності, зберегти форму макаронних ви...