Як варити макарони, щоб вони не злипалися. Відповідь на це питання хочуть знати всі недосвідчені господині, які щоразу допускають одні й ті ж помилки. Щоб зварити смачні макарони, які на тарілці не будуть нагадувати кашу, потрібно лише дотримуватися рецептури, передають Патріоти України.
Приготування макаронів складається з 9 кроків і, відповідно, на кожному етапі недосвідчені господині припускаються помилок, які і перетворюють макарони на кашу.
Аксіома варіння макаронів – 1000/100/10. Це означає, що на 1000 мл води припадає 100 г макаронів і 10 г солі.
Найдешевші макарони із супермаркету завжди сильно розварюються.
Щоб макарони не злипалися і не розварювалися, потрібно шукати слова на упаковках “група А”, “durum”, “пшениця твердих сортів”, “semolina di grano duro”. Це означає, що макарони виготовлені з твердих сортів пшениці.
Чим менших розмірів каструлю ви берете, тим більша ймовірність того, що макарони злипнуться. Макаронам потрібен простір.
На 1 упаковку макаронів потрібно 3-4 літри води.
Варити макарони краще на повному вогні. Так трохи зменшиться час закипання води, і макарони не розваряться.
Макарони закидайте варитися тільки в киплячу воду. Якщо цього не зробити, вони точно злипнуться, тому що розваряться, поки будуть грітись в теплій воді.
Макарони не потрібно промивати ні холодною водою, ні гарячою. Це лайфхак з минулого, яким користувалися господині, коли якість макаронів залишала бажати кращого.
Якщо в каструлі макарони злиплися, просто перекиньте їх у друшляк і назад.
Якщо на упаковці написано «варити 5 хвилин», мабуть, так треба зробити, а не кип’ятити макарони 25 хвилин.
Значно краще трішки недоварити макарони. Якщо ви любите їсти макарони з соусом, то стан al dente – це те, що потрібно.
У холодильнику макарони все одно злипнуться і вже будуть не такими смачними, як свіжі.
І навіть розігрів на сковорідці не допоможе повернути макаронам розсипчастий вигляд. Це страва, яку краще їсти відразу після приготування.
Найапетитніше, коли сало просолюється, а його шкірка стає м’якою. Та вона може бути окремим делікатесом в такому випадку. Якщо ж вона вийшла жорстка та занадто гумова, доведеться її відрізати та викидати, передають Патріоти України. Результат залежить ...
Коли говорять про картоплю фрі, відразу чути про її шкідливість. Дивімось на це об’єктивно. Смажена в олії фрі дуже смачна. Іноді можна себе нею побалувати. Якщо ви хотіли б смакувати її частіше, тоді зробіть її за цим рецептом, і буде ваш щастя, перед...