Не робіть так! ТОП-9 помилок господарок, через які злипаються макарони

Як варити макарони, щоб вони не злипалися. Відповідь на це питання хочуть знати всі недосвідчені господині, які щоразу допускають одні й ті ж помилки. Щоб зварити смачні макарони, які на тарілці не будуть нагадувати кашу, потрібно лише дотримуватися рецептури, передають Патріоти України.

Подробиці

Приготування макаронів складається з 9 кроків і, відповідно, на кожному етапі недосвідчені господині припускаються помилок, які і перетворюють макарони на кашу.

Співвідношення

Аксіома варіння макаронів – 1000/100/10. Це означає, що на 1000 мл води припадає 100 г макаронів і 10 г солі.

Сорт макарон

Найдешевші макарони із супермаркету завжди сильно розварюються.

Щоб макарони не злипалися і не розварювалися, потрібно шукати слова на упаковках “група А”, “durum”, “пшениця твердих сортів”, “semolina di grano duro”. Це означає, що макарони виготовлені з твердих сортів пшениці.

Велика каструля та багато води

Чим менших розмірів каструлю ви берете, тим більша ймовірність того, що макарони злипнуться. Макаронам потрібен простір.

На 1 упаковку макаронів потрібно 3-4 літри води.

Великий вогонь

Варити макарони краще на повному вогні. Так трохи зменшиться час закипання води, і макарони не розваряться.

Тільки окріп

Макарони закидайте варитися тільки в киплячу воду. Якщо цього не зробити, вони точно злипнуться, тому що розваряться, поки будуть грітись в теплій воді.

Не промивати

Макарони не потрібно промивати ні холодною водою, ні гарячою. Це лайфхак з минулого, яким користувалися господині, коли якість макаронів залишала бажати кращого.

Якщо в каструлі макарони злиплися, просто перекиньте їх у друшляк і назад.

Читайте упаковку

Якщо на упаковці написано «варити 5 хвилин», мабуть, так треба зробити, а не кип’ятити макарони 25 хвилин.

Не доварюйте

Значно краще трішки недоварити макарони. Якщо ви любите їсти макарони з соусом, то стан al dente – це те, що потрібно.

Подавайте гарячими

У холодильнику макарони все одно злипнуться і вже будуть не такими смачними, як свіжі.

І навіть розігрів на сковорідці не допоможе повернути макаронам розсипчастий вигляд. Це страва, яку краще їсти відразу після приготування.

Джерело: ПростоВей

Розставлено крапки над "і": Що їсти перед сном, щоб уникнути кошмарів

понеділок, 1 вересень 2025, 11:12

Сон - це не лише тривалість, а й якість, яка сильно залежить від того, що ви кладете на тарілку. Недавні дослідження показують, що харчування впливає не лише на швидкість засинання та глибину сну, але й на самі сни, передають Патріоти України. Збалансо...

Генетика vs харчування: Названо продукт, який допомагає уникнути хвороб серця

понеділок, 1 вересень 2025, 7:14

Серцево-судинні захворювання залежать як від генетики, так і від способу життя. Якщо у вашій родині були випадки проблем із серцем, важливо знати, як знизити ризик, передають Патріоти України. За даними дослідження, опублікованого у журналі Circulation...