Родина буде у захваті! Грибний відкритий пиріг на тонкому тісті - простий та швидкий рецепт, який завжди виходить

Зараз, коли так багато грибів - їх можна самостійно назбирати у лісі, чи сходити на ринок, де прилавки ломляться від різноманітності, гріх не приготувати щось грибне. Для цього відкритого пирога підійдуть будь-які гриби, а результат абсолютно нікого не залишить байдужими. Рекомендовано вживати його холодними осінніми вечорами, передають Патріоти України

В оригінальному рецепті українського фудблогера використовувалися печериці, гливи, цибуля порей, бездріжджове заморожене тісто та козячий крем-сир. Але взяти можна абсолютно будь-які гриби, цибулю та крем-сир.

Під час смаження грибів особливого смаку та аромату додасть трохи червоного вина. Грають у цьому рецепті гілочки свіжого чебрецю, але можна використовувати суху приправу, а також мускатний горіх.

Складові:

  • Листкове тісто
  • Гриби
  • Цибуля
  • Крем-сир
  • Твердий сир
  • Червоне вино
  • Сіль на смак
  • Мускатний горіх
  • Чебрець
  • Яйце
  • Улюблена зелень

Спосіб приготування:

  1. Гриби вимиваємо, видаляємо гілочки та бруд і нарізаємо довільно.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю.
  3. Гриби відправляємо на розігріту сковороду, солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх та чебрець. Трохи обсмажуємо та додаємо цибулю. Коли овочі будуть майже готові, додаємо трохи вина.
  4. Тісто розкочуємо в пласт завтовшки до 5 міліметрів, переносимо на лист, застелений пергаментним папером.
  5. Відступаємо приблизно на сантиметр від країв і робимо надрізи по контуру, але не прорізаємо до кінця – це потрібно для того, щоб піднялися борти.
  6. Виделкою робимо дірочки в тісті, зверху намазуємо крем-сир і викладаємо гриби.
  7. Перебиваємо яйце і змащуємо їм борти тарта.
  8. Забираємо в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо приблизно 35 хвилин - залежно від духовки, часу може знадобитися більше або менше. У готового пирога мають бути підрум'янені борти.
  9. Готовий пиріг присипаємо натертим пармезаном чи будь-яким іншим сиром, а також прикрашаємо улюбленою дрібно нарізаною зеленню.

Готово! Смачного!

Це варто знати! Як зелений чай впливає на мозок

четвер, 30 жовтень 2025, 18:43

Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...

Є секрети! Книга рецептів Як приготувати розсипчастий рис - хитрощі від шеф-кухаря

четвер, 30 жовтень 2025, 11:45

Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...