Родина буде у захваті! Грибний відкритий пиріг на тонкому тісті - простий та швидкий рецепт, який завжди виходить

Зараз, коли так багато грибів - їх можна самостійно назбирати у лісі, чи сходити на ринок, де прилавки ломляться від різноманітності, гріх не приготувати щось грибне. Для цього відкритого пирога підійдуть будь-які гриби, а результат абсолютно нікого не залишить байдужими. Рекомендовано вживати його холодними осінніми вечорами, передають Патріоти України

В оригінальному рецепті українського фудблогера використовувалися печериці, гливи, цибуля порей, бездріжджове заморожене тісто та козячий крем-сир. Але взяти можна абсолютно будь-які гриби, цибулю та крем-сир.

Під час смаження грибів особливого смаку та аромату додасть трохи червоного вина. Грають у цьому рецепті гілочки свіжого чебрецю, але можна використовувати суху приправу, а також мускатний горіх.

Складові:

  • Листкове тісто
  • Гриби
  • Цибуля
  • Крем-сир
  • Твердий сир
  • Червоне вино
  • Сіль на смак
  • Мускатний горіх
  • Чебрець
  • Яйце
  • Улюблена зелень

Спосіб приготування:

  1. Гриби вимиваємо, видаляємо гілочки та бруд і нарізаємо довільно.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю.
  3. Гриби відправляємо на розігріту сковороду, солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх та чебрець. Трохи обсмажуємо та додаємо цибулю. Коли овочі будуть майже готові, додаємо трохи вина.
  4. Тісто розкочуємо в пласт завтовшки до 5 міліметрів, переносимо на лист, застелений пергаментним папером.
  5. Відступаємо приблизно на сантиметр від країв і робимо надрізи по контуру, але не прорізаємо до кінця – це потрібно для того, щоб піднялися борти.
  6. Виделкою робимо дірочки в тісті, зверху намазуємо крем-сир і викладаємо гриби.
  7. Перебиваємо яйце і змащуємо їм борти тарта.
  8. Забираємо в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо приблизно 35 хвилин - залежно від духовки, часу може знадобитися більше або менше. У готового пирога мають бути підрум'янені борти.
  9. Готовий пиріг присипаємо натертим пармезаном чи будь-яким іншим сиром, а також прикрашаємо улюбленою дрібно нарізаною зеленню.

Готово! Смачного!

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...

А ви це знали? Чому потрібно обов'язково додати оселедець у свій раціон

середа, 17 грудень 2025, 8:50

Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...