Що досвідчені кондитери додають у тісто, щоб випічка довго залишалася м’якою

Випічка зазвичай випікається на кілька днів уперед, щоб у домашніх завжди були під рукою смачні десерти до чаю. Тому важливо, щоб борошняні вироби довше зберігали м’якість, передають Патріоти України.

Подробиці

Для цього потрібно ввести додаткові компоненти у тісто.

На чому зупиняють свій вибір досвідчені кондитери

Крохмаль

Найкраще віддавати перевагу картопляному варіанту. Продукт в окремій ємності змішують з водою і вводять до інших компонентів.

Завдяки цьому булочки виходять неймовірно м’якими.

Рослинна олія

Ми звикли до того, що випічка готується із додаванням вершкового масла. Однак у рослинного аналога є ряд своїх переваг.

Зокрема, пиріжки та булочки зможуть кілька днів залишатися пухкими та апетитними.

Кисломолочні продукти

Залежно від рецепту та особистих уподобань можна вибрати продукт, який вам більше до вподоби. Кондитери найчастіше вибирають сметану, кефір або сироватку.

Акуратність із яйцями

Багато господарок прагнуть зробити випічку найапетитнішою, тому не завжди дотримуються суворої рецептури. Це велика помилка.

Наприклад, навіть одне зайве яйце здатне зробити булочки черствими вже за кілька годин після приготування.

"Вбийте Росію в собі, у своїй голові! Інакше не буде нічого хорошого": Голобуцький про інтерв'ю з Пугачовою, яка була довіреною особою Путіна

середа, 17 вересень 2025, 8:27

"Подивився (штрихпунктиром, прокручуючи більшу частину про особисте) 3,5 години розповідей 76-річної Пуґачової про життя, родину і інше - зокрема, про поцілунки з Сєрґєєм Кірієнком (одним з найвпливовіших людей після Путіна - тобто, таким самим військо...

Варто включити в раціон! Допоможуть підвищити IQ: ТОП-12 продуктів, які зроблять ваш мозок "гострішим"

вівторок, 16 вересень 2025, 12:05

Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...