Смак та аромат оцінять усі: Рецепт аджики на зиму від кулінарки Тетяни Литвинової

Слово аджика з абхазької перекладається як сіль, а тому цей соус цілком виправдовує свій статус приправи. Тетяна Литвинова запевняє, що з аджикою смачним виходить абсолютно все, навіть звичайний хліб, зазначають Патріоти України.

Рецепт аджики

Інгредієнти:

  • Помідори - 2,5 кг
  • Перець солодкий - 750 г
  • Перець гострий - 20 г
  • Часник - 60 г
  • Сіль - 1,5 ст.л.
  • Цукор - 1,5 ст.л.
  • Олія - 100 мл
  • Коріандр - 0,5 ч.л.

Приготування:

Спочатку зрізаємо плодоніжки помідора, щоб очистити помідори, і відправляємо їх в м'ясорубку, щоб подрібнити. Далі відправляємо все в каструлю та уварюємо помідори з рафінованою олією, поки об'єм не зменшиться в два рази. Це займає приблизно годину.

Наступним етапом нам потрібно перекрутити в м'ясорубці солодкий і гострий перець. Кладемо їх теж уварюватися на 20 хвилин.

Останнім етапом подрібнюємо часник і також відправляємо в каструлю. У аджику краще додавати перці червоного кольору. Після того як усе разом уварилося, додаємо сіль, цукор і коріандр.

Аджика готова! Закривайте в стерилізованих банках.

Це може здивувати! ТОП-8 продуктів, які викликають головний біль

четвер, 9 жовтень 2025, 9:55

Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...

Непомітний "вбивця"? Як насправді ковбаса впливає на організм - ці факти здивують

четвер, 9 жовтень 2025, 7:22

Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...