Слово аджика з абхазької перекладається як сіль, а тому цей соус цілком виправдовує свій статус приправи. Тетяна Литвинова запевняє, що з аджикою смачним виходить абсолютно все, навіть звичайний хліб, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
Спочатку зрізаємо плодоніжки помідора, щоб очистити помідори, і відправляємо їх в м'ясорубку, щоб подрібнити. Далі відправляємо все в каструлю та уварюємо помідори з рафінованою олією, поки об'єм не зменшиться в два рази. Це займає приблизно годину.
Наступним етапом нам потрібно перекрутити в м'ясорубці солодкий і гострий перець. Кладемо їх теж уварюватися на 20 хвилин.
Останнім етапом подрібнюємо часник і також відправляємо в каструлю. У аджику краще додавати перці червоного кольору. Після того як усе разом уварилося, додаємо сіль, цукор і коріандр.
Аджика готова! Закривайте в стерилізованих банках.
Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...
Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...