Смак та аромат оцінять усі: Рецепт аджики на зиму від кулінарки Тетяни Литвинової

Слово аджика з абхазької перекладається як сіль, а тому цей соус цілком виправдовує свій статус приправи. Тетяна Литвинова запевняє, що з аджикою смачним виходить абсолютно все, навіть звичайний хліб, зазначають Патріоти України.

Рецепт аджики

Інгредієнти:

  • Помідори - 2,5 кг
  • Перець солодкий - 750 г
  • Перець гострий - 20 г
  • Часник - 60 г
  • Сіль - 1,5 ст.л.
  • Цукор - 1,5 ст.л.
  • Олія - 100 мл
  • Коріандр - 0,5 ч.л.

Приготування:

Спочатку зрізаємо плодоніжки помідора, щоб очистити помідори, і відправляємо їх в м'ясорубку, щоб подрібнити. Далі відправляємо все в каструлю та уварюємо помідори з рафінованою олією, поки об'єм не зменшиться в два рази. Це займає приблизно годину.

Наступним етапом нам потрібно перекрутити в м'ясорубці солодкий і гострий перець. Кладемо їх теж уварюватися на 20 хвилин.

Останнім етапом подрібнюємо часник і також відправляємо в каструлю. У аджику краще додавати перці червоного кольору. Після того як усе разом уварилося, додаємо сіль, цукор і коріандр.

Аджика готова! Закривайте в стерилізованих банках.

Варто включити в раціон! Допоможуть підвищити IQ: ТОП-12 продуктів, які зроблять ваш мозок "гострішим"

вівторок, 16 вересень 2025, 12:05

Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...

Буде смакота! Як приготувати ідеально хрустку картоплю - секрети від шеф-кухаря

вівторок, 16 вересень 2025, 10:23

Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...