Справжні пампушки із часником - простий рецепт від українського блогера

Українські пампушки, на відміну від російських «пишек», зазвичай випікаються, а не смажаться, і подаються до борщу, переважно з часником. Про те, як правильно готуються пампушки, розповіла фудблогер Оксана Матвєєва, передають Патріоти України.

«М'які, ароматні, дуже смачні пампушки — ідеальний тандем до нашого червоного борщика! Рецепт дуже вдалий і простий, тому підійде для приготування їжі нашим захисникам на передовий», — пише вона.

Рецепт:
Свіжі дріжджі — 50 гр
Вода — 125 мл
Молоко — 125 мл
Цукор — 2 чайні ложки
Яйця — 2 шт
Масло вершкове — 50 гр
Сіль — 1,5 чайні ложки
Борошно — 450−500 гр.

Часникова заправка:
Часник — 8−10 зубчиків
Кріп — пучок
Олія рослинна
Вода тепла
Сіль — 1 ч. л.

Процес виготовлення Оксана показала на відео.

За її словами, спочатку до дріжджів потрібно додати половину порції молока, половину порції води кімнатної температури та 2 ч. л цукру. Перемішати та залишити на 5−7 хв, щоб дріжджі розчинилися.

Далі в цю дріжджову рідину додаємо трохи збиті яйця, сіль, розтоплену олію. Просіюємо борошно і замішуємо тісто. Воно має не липнути до рук, але й не повинно бути тугим.

Накриваємо плівкою та залишаємо на 1−1.5 год на теплі.

Далі формуємо пампушки, у мене вагою 30−35 грам, складаємо на лист. Накриваємо плівкою або рушником і залишаємо в теплі, щоб підійшли 15−20 хв. Можна у духовку на 100 градусів.

Після того як пампушки підросли у розмірі плівку знімаємо і кладемо випікати пампушки в розігріту до 180 градусів духовку на 35−40 хв до зарум'янювання. Щоб вони були більш вологими під низ, можете покласти лист з водою, щоб вони випікалися з парою.

Тим часом одразу готуємо заправку з часником.

Видавлюємо часник, нарізаємо туди кріп. Додаємо олію та теплу воду, щоб повністю покрити часник з кропом. Додаємо сіль та перемішуємо.

Як тільки пампушки спекуться — відразу покрийте їх цією заправкою і накрийте рушником або плівкою, щоб вони стали вологими.

«Смачного! Ми переможемо, все буде Україна!» — впевнена фудблогер.

Наслідки можуть бути сумні! ТОП-10 тривожних сигналів, що ви п’єте забагато коли

понеділок, 8 вересень 2025, 6:45

Щоденна банка коли здається дрібницею, проте саме вона може стати поштовхом до серйозних проблем зі здоров’ям. Цей напій приховує у собі надлишок цукру, кофеїну та добавок, які впливають на організм набагато сильніше, ніж здається на перший погляд, пер...

Що їсти натщесерце при високому цукрі? Лікарі назвали продукти, які рятують судини та серце

понеділок, 8 вересень 2025, 6:10

Ранкові харчові звички безпосередньо впливають на обмін речовин, тиск і рівень цукру. Те, що ви їсте чи п’єте натщесерце, може стати як ліками, так і загрозою для здоров’я. Правильно підібрані продукти допомагають стабілізувати глікемію, покращують ела...