Справжні пампушки із часником - простий рецепт від українського блогера

Українські пампушки, на відміну від російських «пишек», зазвичай випікаються, а не смажаться, і подаються до борщу, переважно з часником. Про те, як правильно готуються пампушки, розповіла фудблогер Оксана Матвєєва, передають Патріоти України.

«М'які, ароматні, дуже смачні пампушки — ідеальний тандем до нашого червоного борщика! Рецепт дуже вдалий і простий, тому підійде для приготування їжі нашим захисникам на передовий», — пише вона.

Рецепт:
Свіжі дріжджі — 50 гр
Вода — 125 мл
Молоко — 125 мл
Цукор — 2 чайні ложки
Яйця — 2 шт
Масло вершкове — 50 гр
Сіль — 1,5 чайні ложки
Борошно — 450−500 гр.

Часникова заправка:
Часник — 8−10 зубчиків
Кріп — пучок
Олія рослинна
Вода тепла
Сіль — 1 ч. л.

Процес виготовлення Оксана показала на відео.

За її словами, спочатку до дріжджів потрібно додати половину порції молока, половину порції води кімнатної температури та 2 ч. л цукру. Перемішати та залишити на 5−7 хв, щоб дріжджі розчинилися.

Далі в цю дріжджову рідину додаємо трохи збиті яйця, сіль, розтоплену олію. Просіюємо борошно і замішуємо тісто. Воно має не липнути до рук, але й не повинно бути тугим.

Накриваємо плівкою та залишаємо на 1−1.5 год на теплі.

Далі формуємо пампушки, у мене вагою 30−35 грам, складаємо на лист. Накриваємо плівкою або рушником і залишаємо в теплі, щоб підійшли 15−20 хв. Можна у духовку на 100 градусів.

Після того як пампушки підросли у розмірі плівку знімаємо і кладемо випікати пампушки в розігріту до 180 градусів духовку на 35−40 хв до зарум'янювання. Щоб вони були більш вологими під низ, можете покласти лист з водою, щоб вони випікалися з парою.

Тим часом одразу готуємо заправку з часником.

Видавлюємо часник, нарізаємо туди кріп. Додаємо олію та теплу воду, щоб повністю покрити часник з кропом. Додаємо сіль та перемішуємо.

Як тільки пампушки спекуться — відразу покрийте їх цією заправкою і накрийте рушником або плівкою, щоб вони стали вологими.

«Смачного! Ми переможемо, все буде Україна!» — впевнена фудблогер.

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...

Доступні всім! Кардіолог назвав фрукти та ягоди, які сприятливо впливають на кров’яний тиск

четвер, 25 квітень 2024, 8:45

Фрукти є цінним джерелом поживних речовин, важливих для здоров’я серця, таких як клітковина, калій і антиоксиданти, передають Патріоти України. Якщо у вас виявлено високий кров’яний тиск, кардіолог Девід Сабгір, доктор медичних наук, радить включати до...