Та сама закарпатська ковбаса "Гурка". Неймовірна смакота

Домашня ковбаса виходить соковитою, ніжною, з легкими пікантними нотками. Набір продуктів для такої страви мінімальний - печінка, серце і легені, а виходить справжня ресторанна закуска, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • печінка, легені і серце, 2 кг;
  • рис, 1 кг + вода, 2 л;
  • перловка, 500 г + вода, 1 .5 л;
  • цибуля, 5 шт;
  • свиний жир (смалець), 5-6 ст.л;
  • сіль, перець, чебрець та інші спеції за смаком;
  • кишки.

Процес приготування ковбаси

М’ясні продукти варимо в солоній воді до готовності.

Коли печінка, легені і серце охолоне, перекручуємо за допомогою м’ясорубки.

Рис і перловку добре промиваємо.

Порада: якщо хочете, щоб каші швидко зварилися, замочуйте на ніч у холодній воді.

Варимо окремо перловку і рис в підсоленій воді. Охолоджуємо.

Якщо немає свинного сала, можна брати соняшникову олію.

Цибулю подрібнюємо м’ясорубкою або блендером і викладаємо в розігріту олію або жир і тушкуємо до готовності.

Всипаємо паприку, спеції, добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Рис змішуємо з перловкою, цибулею на жиру, фаршем. Масу добре вимішуємо до повної однорідності.

Додаємо чебрець та інші спеції на ваш смак, солимо і перчимо.

Заповнюємо кишки цією масою, проколюємо голкою ковбаски, щоб вони не лопнули.

Доводимо воду до кипіння (воду трохи солимо) і кладемо ковбасу, кип’ятимо 2 хвилини і відразу виймаємо.

Порада: можна опустити в каструлю сито і в нього укладати ковбасу, потім витягувати з ситом, дати стекти.

Скручуємо равликом і залишаємо охолоджуватися.

Тепер частину ковбасок можна відправити в морозильну камеру на зберігання, а частину обсмажити на олії до рум’яності з двох сторін.

Подаємо таку ковбаску з гірчицею та іншими соусами, з різними гарнірами і салатами.

Якщо ковбаска випадково лопне, нічого страшного, просто збираємо зі сковороди шматочки і подаємо.

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...