Та сама закарпатська ковбаса "Гурка". Неймовірна смакота

Домашня ковбаса виходить соковитою, ніжною, з легкими пікантними нотками. Набір продуктів для такої страви мінімальний - печінка, серце і легені, а виходить справжня ресторанна закуска, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • печінка, легені і серце, 2 кг;
  • рис, 1 кг + вода, 2 л;
  • перловка, 500 г + вода, 1 .5 л;
  • цибуля, 5 шт;
  • свиний жир (смалець), 5-6 ст.л;
  • сіль, перець, чебрець та інші спеції за смаком;
  • кишки.

Процес приготування ковбаси

М’ясні продукти варимо в солоній воді до готовності.

Коли печінка, легені і серце охолоне, перекручуємо за допомогою м’ясорубки.

Рис і перловку добре промиваємо.

Порада: якщо хочете, щоб каші швидко зварилися, замочуйте на ніч у холодній воді.

Варимо окремо перловку і рис в підсоленій воді. Охолоджуємо.

Якщо немає свинного сала, можна брати соняшникову олію.

Цибулю подрібнюємо м’ясорубкою або блендером і викладаємо в розігріту олію або жир і тушкуємо до готовності.

Всипаємо паприку, спеції, добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Рис змішуємо з перловкою, цибулею на жиру, фаршем. Масу добре вимішуємо до повної однорідності.

Додаємо чебрець та інші спеції на ваш смак, солимо і перчимо.

Заповнюємо кишки цією масою, проколюємо голкою ковбаски, щоб вони не лопнули.

Доводимо воду до кипіння (воду трохи солимо) і кладемо ковбасу, кип’ятимо 2 хвилини і відразу виймаємо.

Порада: можна опустити в каструлю сито і в нього укладати ковбасу, потім витягувати з ситом, дати стекти.

Скручуємо равликом і залишаємо охолоджуватися.

Тепер частину ковбасок можна відправити в морозильну камеру на зберігання, а частину обсмажити на олії до рум’яності з двох сторін.

Подаємо таку ковбаску з гірчицею та іншими соусами, з різними гарнірами і салатами.

Якщо ковбаска випадково лопне, нічого страшного, просто збираємо зі сковороди шматочки і подаємо.

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що робити з такими заготовками

п’ятниця, 9 травень 2025, 12:02

Причини появи білого нальоту на солоних огірках когось не хвилюють, інші не поспішають вживати заготівлю в їжу, передають Патріоти України. Якщо консервовані огірки мають такий наліт, скоріш за все при консервуванні були допущені помилки. Чи може огіро...

Смакота! Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:10

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України. Для приготування цих ...