Такий сніданок сподобається не лише дітям: Полтавські галушки з яблуками

Колись українці не шукали на полицях магазинів коробки із пластівцями та хрумкими кульками, а готували галушки.

Галушки їли не тільки у звичайні дні, але й на свята, і навіть на поминках. У Полтаві навіть встановили пам’ятник галушці як символу національної кухні. Класичні галушки готували з пшеничного борошна, замішаного на воді або сироватці з яйцем. А от на Харківщині їх готували з гречаного борошна. Галушки можна подавати не тільки самостійно, але і як основу для м’ясних або овочевих страв. Також бувають солодкі галушки – з сиром чи яблуками, які особливо смакують малечі, зазначають Патріоти України та пропонують вам спробувати приготувати нову страву.

Галушки з яблуками

Інгредієнти
150 г яблук (2 штуки)
1 яйце
1,5-2 ст. л цукру
сіль за смаком
100-120 г борошна
Покроковий рецепт
Крок 1: яблука очистити від шкірки і натерти на грубій тертці. Додати молоко, жовток, цукор і сіль.
Крок 2: білок збиваємо в пишну піну і акуратно долучаємо до яблучної маси. Потроху додаємо муку і формуємо тісто.
Крок 3: ставимо воду на плиту. Як закипить, трохи підсолюємо і починаємо формувати ложкою галушки.
Крок 4: після того як галушки підіймуться нагору, варимо ще 2-3 хвилини.

Крок 5: подаємо на стіл зі згущеним молоком чи варенням.

А ви це знали? Чому суп не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

четвер, 6 березень 2025, 11:30

Мікрохвильова піч – дуже зручний і популярний кухонний гаджет, яким користуються практично всі. Але не всі знають, що деякі страви категорично не можна гріти в ній, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією, чому не мо...

Є секрет! Як зберегти колір зелені в супі

четвер, 6 березень 2025, 11:07

Зелень – важливий інгредієнт для перших страв. Петрушка або кріп не тільки покращують смак супу, але й роблять рідку страву набагато більш апетитною. Однак це відбувається лише за умови збереження у компонента яскравого зеленого кольору, передають Патр...