Цей природний продукт упродовж тисячоліть використовується не лише у кулінарії, а й для лікування багатьох захворювань, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Мед відомий своїми протизапальними, антиоксидантними та антимікробними властивостями, що робить його незамінним у народній медицині. Також його додають до різноманітних страв та випічки або просто їдять із кашами, млинцями тощо. Та мало хто знає, що це продукт, який практично не псується і може зберігатися свіжим упродовж тривалого часу.
Основні компоненти меду – це фруктоза, глюкоза, вода й органічні сполуки, які виробляються бджолами. Процес "народження" продукту починається зі збору нектару і медвяної роси, у вулику ці складники піддаються ферментації. Корисні мікроорганізми, такі самі, як і кисломолочні бактерії, потрапляють до меду через травну систему бджіл і навколишнє середовище. Саме вони захищають продукт від псування, підвищуючи його кислотність. Однак за високої вологості деякі з цих мікроорганізмів можуть провокувати процеси бродіння.
Мед має унікальну здатність зберігати свою свіжість завдяки глюкозооксидазі – це фермент, який утворює перекис водню і знижує рівень pH. Таким чином, утворюється середовище, яке абсолютно не сприятливе для розвитку й розмноження бактерій, вони просто гинуть у ньому.
Темний шоколад давно вважають здоровішою альтернативою солодощам із високим вмістом цукру. Але нове дослідження показує ще одну вагому причину насолоджуватися ним: зниження ризику гіпертонії, передають Патріоти України. Що показало дослідження У дослі...
Кава є одним з найпопулярніших й найулюбленіших напоїв у багатьох країнах світу, займаючи лідируючі позиції щодо споживання після води. Вона є частиною культури та традицій, й її щоденне споживання обчислюється мільярдами чашок, передають Патріоти Укра...