Цей природний продукт упродовж тисячоліть використовується не лише у кулінарії, а й для лікування багатьох захворювань, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Мед відомий своїми протизапальними, антиоксидантними та антимікробними властивостями, що робить його незамінним у народній медицині. Також його додають до різноманітних страв та випічки або просто їдять із кашами, млинцями тощо. Та мало хто знає, що це продукт, який практично не псується і може зберігатися свіжим упродовж тривалого часу.
Основні компоненти меду – це фруктоза, глюкоза, вода й органічні сполуки, які виробляються бджолами. Процес "народження" продукту починається зі збору нектару і медвяної роси, у вулику ці складники піддаються ферментації. Корисні мікроорганізми, такі самі, як і кисломолочні бактерії, потрапляють до меду через травну систему бджіл і навколишнє середовище. Саме вони захищають продукт від псування, підвищуючи його кислотність. Однак за високої вологості деякі з цих мікроорганізмів можуть провокувати процеси бродіння.
Мед має унікальну здатність зберігати свою свіжість завдяки глюкозооксидазі – це фермент, який утворює перекис водню і знижує рівень pH. Таким чином, утворюється середовище, яке абсолютно не сприятливе для розвитку й розмноження бактерій, вони просто гинуть у ньому.
Якщо хочете порадувати своїх рідних піцою, а часу на приготування тіста немає, то спробуйте зробити швидку піцу на лаваші. Вона готується за 15 хвилин, передають Патріоти України. Для цього вам треба купити дві упаковки круглих лавашів. Щоб їх було 4 ш...
Секрет ідеальної страви у правильному виборі картоплі, передають Патріоти України. При цьому соду та розпушувач використовувати не треба. Достатньо взяти звичайний набір продуктів для приготування дерунів: картопля, цибуля, борошно, яйця та спеції. Не ...