Це така смакота! Домашні хінкалі з соковитою начинкою - перевірений рецепт грузинської страви нашвидкуруч

Якщо вам набридли вареники та пельмені, то саме час навчитися готувати грузинські хінкалі. Багатьом ця страва видасться складною, але насправді все досить просто, передають Патріоти України.

В основі страви - тісто на воді, а начинка готується з баранячого чи свинячого фаршу. Хінкалі потрібно правильно заліпити, щоб вони тримали форму і були соковитими всередині.

Домашні хінкалі

Інредієнти:

Для тіста:

  • борошно - 1 кг
  • вода – 350 мл
  • сіль

Для начинки:

  • кінза – 1 пучок
  • петрушка - 1 пучок
  • вода – 100 мл
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Для тіста змішуємо сіль, борошно та воду. Замішуємо добре тісто руками та ділимо його на кілька частин.

Кожну частину тіста загортаємо в трубочку. Готові трубочки обмотуємо плівкою та кладемо в морозильник.

В цей час готуємо начинку. Зелень – важливий інгредієнт хінкалі. Кінзи та петрушки у начинці має бути багато. Подрібнюємо зелень ножем, додаємо фарш, перемішуємо, наливаємо воду і додаємо спеції до смаку.

Дістаємо наші трубочки з тіста з морозилки. Нарізаємо їх на шматки середньої величини і розкочуємо з кожного шматка кружок. У кожен кружечок викладаємо начинку і формуємо мішечок, краї якого щільно заліплюємо, залишаючи "хвостик". Саме за цей хвостик традиційно тримають хінкалі, коли розкушують.

Відварюємо хінкалі у підсоленій воді з додаванням лаврового листя та перцю горошку протягом 10 хвилин. Смачного

Варто знати! Як вибрати оселедець, щоб не отруїтись

понеділок, 6 жовтень 2025, 16:45

Страви з оселедця є дуже популярними в Україні. Від правильного вибору оселедця залежить не лише ваше задоволення від страви, але й здоров'я. Адже несвіжа риба може спричинити харчове отруєння, яке вважається одним із найнебезпечніших, пише РБК-Україна...

Любите горіхи? Дізнайтеся, які з них дійсно корисні

понеділок, 6 жовтень 2025, 7:45

Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти Україн...