Якщо вам набридли вареники та пельмені, то саме час навчитися готувати грузинські хінкалі. Багатьом ця страва видасться складною, але насправді все досить просто, передають Патріоти України.
В основі страви - тісто на воді, а начинка готується з баранячого чи свинячого фаршу. Хінкалі потрібно правильно заліпити, щоб вони тримали форму і були соковитими всередині.
Інредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для тіста змішуємо сіль, борошно та воду. Замішуємо добре тісто руками та ділимо його на кілька частин.
Кожну частину тіста загортаємо в трубочку. Готові трубочки обмотуємо плівкою та кладемо в морозильник.
В цей час готуємо начинку. Зелень – важливий інгредієнт хінкалі. Кінзи та петрушки у начинці має бути багато. Подрібнюємо зелень ножем, додаємо фарш, перемішуємо, наливаємо воду і додаємо спеції до смаку.
Дістаємо наші трубочки з тіста з морозилки. Нарізаємо їх на шматки середньої величини і розкочуємо з кожного шматка кружок. У кожен кружечок викладаємо начинку і формуємо мішечок, краї якого щільно заліплюємо, залишаючи "хвостик". Саме за цей хвостик традиційно тримають хінкалі, коли розкушують.
Відварюємо хінкалі у підсоленій воді з додаванням лаврового листя та перцю горошку протягом 10 хвилин. Смачного
Серед безлічі кулінарних порад та хитрощів слід навчитися виділяти так звані міфи. Розповімо про п’ять найнеймовірніших небилиць, народжених недосвідченими кулінарами, передають Патріоти України. Готові макарони необхідно обов’язково перед подачею пром...
Сучасні господині все частіше користуються напівфабрикатами або доставкою, щоби порадувати близьких вечерею. Вся проблема у дефіциті вільного часу. Проте кулінари знають, що є простий рецепт приготування смачних м’яких булочок, передають Патріоти Украї...