Якщо вам набридли вареники та пельмені, то саме час навчитися готувати грузинські хінкалі. Багатьом ця страва видасться складною, але насправді все досить просто, передають Патріоти України.
В основі страви - тісто на воді, а начинка готується з баранячого чи свинячого фаршу. Хінкалі потрібно правильно заліпити, щоб вони тримали форму і були соковитими всередині.
Інредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для тіста змішуємо сіль, борошно та воду. Замішуємо добре тісто руками та ділимо його на кілька частин.
Кожну частину тіста загортаємо в трубочку. Готові трубочки обмотуємо плівкою та кладемо в морозильник.
В цей час готуємо начинку. Зелень – важливий інгредієнт хінкалі. Кінзи та петрушки у начинці має бути багато. Подрібнюємо зелень ножем, додаємо фарш, перемішуємо, наливаємо воду і додаємо спеції до смаку.
Дістаємо наші трубочки з тіста з морозилки. Нарізаємо їх на шматки середньої величини і розкочуємо з кожного шматка кружок. У кожен кружечок викладаємо начинку і формуємо мішечок, краї якого щільно заліплюємо, залишаючи "хвостик". Саме за цей хвостик традиційно тримають хінкалі, коли розкушують.
Відварюємо хінкалі у підсоленій воді з додаванням лаврового листя та перцю горошку протягом 10 хвилин. Смачного
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...