Це така смакота! Домашні хінкалі з соковитою начинкою - перевірений рецепт грузинської страви нашвидкуруч

Якщо вам набридли вареники та пельмені, то саме час навчитися готувати грузинські хінкалі. Багатьом ця страва видасться складною, але насправді все досить просто, передають Патріоти України.

В основі страви - тісто на воді, а начинка готується з баранячого чи свинячого фаршу. Хінкалі потрібно правильно заліпити, щоб вони тримали форму і були соковитими всередині.

Домашні хінкалі

Інредієнти:

Для тіста:

  • борошно - 1 кг
  • вода – 350 мл
  • сіль

Для начинки:

  • кінза – 1 пучок
  • петрушка - 1 пучок
  • вода – 100 мл
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Для тіста змішуємо сіль, борошно та воду. Замішуємо добре тісто руками та ділимо його на кілька частин.

Кожну частину тіста загортаємо в трубочку. Готові трубочки обмотуємо плівкою та кладемо в морозильник.

В цей час готуємо начинку. Зелень – важливий інгредієнт хінкалі. Кінзи та петрушки у начинці має бути багато. Подрібнюємо зелень ножем, додаємо фарш, перемішуємо, наливаємо воду і додаємо спеції до смаку.

Дістаємо наші трубочки з тіста з морозилки. Нарізаємо їх на шматки середньої величини і розкочуємо з кожного шматка кружок. У кожен кружечок викладаємо начинку і формуємо мішечок, краї якого щільно заліплюємо, залишаючи "хвостик". Саме за цей хвостик традиційно тримають хінкалі, коли розкушують.

Відварюємо хінкалі у підсоленій воді з додаванням лаврового листя та перцю горошку протягом 10 хвилин. Смачного

Секрет пухкого омлету: Як приготувати ресторанну страву вдома

неділя, 3 серпень 2025, 11:08

Яйця - завжди чудовий вибір для швидкого та смачного обіду. Омлет ідеально підходить для додавання різних інгредієнтів: перцю, грибів, сиру та інших улюблених начинок. Але навіть з невеликої кількості продуктів іноді складно приготувати пухкий омлет, п...

Полуничний мус із 3 інгредієнтів - ідеальний літній десерт за 15 хвилин

неділя, 3 серпень 2025, 7:12

Коли хочеться чогось легкого, холодного й ароматного - цей мусовий десерт з полуниці стане справжнім порятунком. Він виглядає витончено, наче з кафе, а готується в домашніх умовах буквально за 15 хвилин. І головне - жодного желатину, випікання чи склад...