Це така смакота! Домашні хінкалі з соковитою начинкою - перевірений рецепт грузинської страви нашвидкуруч

Якщо вам набридли вареники та пельмені, то саме час навчитися готувати грузинські хінкалі. Багатьом ця страва видасться складною, але насправді все досить просто, передають Патріоти України.

В основі страви - тісто на воді, а начинка готується з баранячого чи свинячого фаршу. Хінкалі потрібно правильно заліпити, щоб вони тримали форму і були соковитими всередині.

Домашні хінкалі

Інредієнти:

Для тіста:

  • борошно - 1 кг
  • вода – 350 мл
  • сіль

Для начинки:

  • кінза – 1 пучок
  • петрушка - 1 пучок
  • вода – 100 мл
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Для тіста змішуємо сіль, борошно та воду. Замішуємо добре тісто руками та ділимо його на кілька частин.

Кожну частину тіста загортаємо в трубочку. Готові трубочки обмотуємо плівкою та кладемо в морозильник.

В цей час готуємо начинку. Зелень – важливий інгредієнт хінкалі. Кінзи та петрушки у начинці має бути багато. Подрібнюємо зелень ножем, додаємо фарш, перемішуємо, наливаємо воду і додаємо спеції до смаку.

Дістаємо наші трубочки з тіста з морозилки. Нарізаємо їх на шматки середньої величини і розкочуємо з кожного шматка кружок. У кожен кружечок викладаємо начинку і формуємо мішечок, краї якого щільно заліплюємо, залишаючи "хвостик". Саме за цей хвостик традиційно тримають хінкалі, коли розкушують.

Відварюємо хінкалі у підсоленій воді з додаванням лаврового листя та перцю горошку протягом 10 хвилин. Смачного

Дуже смачно! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 16 травень 2024, 18:07

Смачно нагодувати родину — це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері, які вийде ніжним та аромат...

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...