Ці смачні та ароматні хачапурі стануть хітом у вашому меню - рецепт традиційної грузинської страви

Вінницький кухар Іван Мельник спеціалізується на стравах грузинської кухні. Із читачами "Фактів" він поділився своїм фірмовим рецептом хачапурі по-аджарськи, передають Патріоти України.

Для тіста: молоко — 125 мл; вода — 125 мл; сухі дріжджі — 7 г; сіль — 1 ч. ложка; цукор — 2 ч. ложки; олія — 1−2 ст. ложки; яйце — 1 шт.; борошно — приблизно 400 г.

Для начинки: сир сулугуні — 250 г; адигейський сир або фета — 250 г; вершкове масло — 100 г; яйця — 4−5 шт.

Молоко змішуємо з водою, прогріваємо до теплого стану. Всипаємо цукор, дріжджі і розмішуємо. Залишаємо на 10 хв. Вливаємо олію, сіль, додаємо яйце. Поступово підсипаємо просіяне борошно. Тісто має вийти еластичним, м’яким і дуже ніжним.

Коли тісто перестане липнути до долонь, поміщаємо в велику миску, накриваємо рушником і ставимо в тепло на годину. Через зазначений час приминаємо масу і залишаємо в теплі ще хвилин на 30. Натираємо сири крупною стружкою. Для соковитості додаємо розтоплене масло, вимішуємо. При необхідності солимо.

Тісто ділимо на 4−5 рівних частин. Розкачуємо великі тонкі овали. З верхнього і нижнього краю викладаємо невеликі бортики з сирної маси. Звертаємо паралельні сторони трубочками і зводимо їх до центру.

Сирна начинка повинна виявитися всередині сформованих валиків. Скріплюємо краї, надаючи форму човника. Потім розсовуємо пальцями згорнуті краї, наповнюємо сформований «човник» сирним «фаршем». Перекладаємо хачапурі на деко з пергаментом. Бортики можна промазати збитим яйцем або жовтком, збовтаним з ложкою води.

Випікаємо хачапурі по-аджарськи в прогрітій до 200 градусів духовці близько 20−30 хвилин. Потім витягуємо, ложкою злегка розриваємо сирну начинку та вливаємо в кожен «човник» сирий жовток. Борти готових хачапурі змащуємо вершковим маслом, кидаємо по невеликому шматочку масла в начинку.

Допоможуть позбутися жиру на животі! ТОП-5 напоїв, які слід пити перед сном

субота, 18 травень 2024, 21:28

Схуднення вимагає терпіння, дисципліни та зосередженості на підтримці здорового способу життя. Звертаючи увагу на те, що ви споживаєте перед сном, ви можете суттєво вплинути на процес втрати ваги. За словами News Bytes, включення цих п'яти напоїв перед...

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...