
Ароматний запах випічки, який поширюється по дому, вже чітко асоціюється з майбутнім Різдвом. У польській кулінарній традиції немає більш характерних для цих свят солодощів, ніж старі польські пряники. Пухкі та наповнені доступними інгредієнтами пряники не мають собі рівних на святково прикрашеному столі. Польські кулінари зазначають: щоб отримати бажаний бездоганний результат, приготування слід починати в листопаді, передають Патріоти України.
Прототипом пряників вважаються медовики, які випікали в давнину. Згодом про них дещо забули, а до старовинних рецептів повернулися в середньовіччі. У всякому разі, назва пряників походить від старопольського слова "pierny", що означає "перчений". Старі рецепти не шкодували чорного перцю, який ідеально підкреслював солод меду.
Час: 4 тижні + 1 година
Кількість: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Хліб - один із найпопулярніших продуктів, який є практично в кожному домі. Проте часто він черствіє вже через день або покривається цвіллю. Це трапляється не лише через якість самого виробу, а й через неправильне зберігання. Є кілька простих правил, як...
На прилавках магазинів сьогодні можна знайти десятки видів сиру - від дорогих імпортних до бюджетних українських. Але за привабливим пакуванням іноді ховається зовсім не той продукт, якого очікує покупець. Деякі види сиру насправді містять мало молочно...