
Ароматний запах випічки, який поширюється по дому, вже чітко асоціюється з майбутнім Різдвом. У польській кулінарній традиції немає більш характерних для цих свят солодощів, ніж старі польські пряники. Пухкі та наповнені доступними інгредієнтами пряники не мають собі рівних на святково прикрашеному столі. Польські кулінари зазначають: щоб отримати бажаний бездоганний результат, приготування слід починати в листопаді, передають Патріоти України.
Прототипом пряників вважаються медовики, які випікали в давнину. Згодом про них дещо забули, а до старовинних рецептів повернулися в середньовіччі. У всякому разі, назва пряників походить від старопольського слова "pierny", що означає "перчений". Старі рецепти не шкодували чорного перцю, який ідеально підкреслював солод меду.
Час: 4 тижні + 1 година
Кількість: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Дослідження Каліфорнійського університету в Ріверсайді показало, що часте споживання соєвої олії може призвести до значного збільшення ваги. Експерименти на мишах продемонстрували: тварини, яких годували їжею з великою кількістю соєвої олії, набирали в...
Як приготувати ідеальний компот із сухофруктів, передають Патріоти України. Компот із сухофруктів не потребує багатогодинного кип’ятіння – достатньо замочування та 15–20 хвилин варіння, після чого потрібно дати йому настоятися. Результат – ароматний, н...