Українцям дали пораду, як вибрати якісну ковбасу до новорічного столу: Яких слів не повинно бути у маркуванні

Наближаються новорічні свята, а з ними і святкові клопоти. Один із головних – як накрити новорічний стіл недорого і смачно. Ковбаса – одна з головних закусок на святковому столі. І вже зараз її можна припасти, адже ближче до 31 грудня ціни на все ще підростуть. Та й серед маси побутових турбот можна про неї забути, зазначають Патріоти України.

Голова правління асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова дала кілька порад українцям, як обрати якісну ковбасу до новорічного столу. При покупці необхідно виходити з кількох критеріїв.

Ціна

До свята зазвичай вибирають сирокопчену ковбасу із вищого цінового сегмента, ніж беруть у будні. Краще раз на рік не поскупитися і купити якісну ковбасу. Вартує вона, звісно, недешево, зате й менше ризику купити фальсифікат. У кращому разі фальсифікований продукт виявиться просто несмачним, а в гіршому – може зіпсувати свято всій родині.

Наявність консервантів

Ковбасу бажано обирати без консервантів. "Єдиний рекомендований консервант для ковбас – це стабілізатор кольору – нітрид натрію", – каже експертка.

Цей консервант є практично в усіх м'ясних виробах, каже Олена Куликова. Однак, якщо виріб містить у собі ще й різні підсилювачі смаку, фосфати та інше, то краще до нього не торкатися. Тут працює один простий принцип: що менше в маркуванні продукту незрозумілих слів, тим він якісніший.

Місце покупки

Місце покупки також має велике значення. Краще це робити у великому супермаркеті. Такі магазини цінують свою репутацію і зазвичай фальсифікат не продають. Стовідсоткової гарантії, звичайно, ніхто не дасть, але все ж таки.

Зберігання купленої сирокопченої ковбаси

Незважаючи на те, що вона копчена, натуральна і тверда, як життєва позиція більшовика, зберігати таку ковбасу за кімнатної температури не годиться. Все-таки це м'ясний продукт, і в ньому можуть розмножуватися бактерії. Тому його слід зберігати у холодильнику.

І найголовніша порада

Намагайтеся до Нового року "забути", де вона лежить. Рідше підходьте до холодильника і женіть спокуси від себе геть. Так і ковбаса буде цілішою, і шлунку дасте відпочити перед важкими січневими випробуваннями.

Як зробити дуже соковитий фарш для пельменів - простий рецепт із секретом

середа, 2 квітень 2025, 7:12

Що може бути смачніше за домашні пельмені? Мабуть, нічого! На жаль, не завжди фарш для приготування цієї страви виходить соковитий, а самі пельмені з бульйоном усередині, передають Патріоти України. Якщо ви не знаєте, як досягти такого ефекту, обов’язк...

Все просто! Що додати у каву, щоб вона була не лише смачною, а й надзвичайно корисною

середа, 2 квітень 2025, 6:58

Як виявилося, каву можна зробити дуже корисною для здоров’я, і для цього потрібен лише один інгредієнт. Це насіння льону. Такий секрет розкрили лікарі-дієтологи, що спеціалізуються на здоровому харчуванні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...