Українцям дали пораду, як вибрати якісну ковбасу до новорічного столу: Яких слів не повинно бути у маркуванні

Наближаються новорічні свята, а з ними і святкові клопоти. Один із головних – як накрити новорічний стіл недорого і смачно. Ковбаса – одна з головних закусок на святковому столі. І вже зараз її можна припасти, адже ближче до 31 грудня ціни на все ще підростуть. Та й серед маси побутових турбот можна про неї забути, зазначають Патріоти України.

Голова правління асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова дала кілька порад українцям, як обрати якісну ковбасу до новорічного столу. При покупці необхідно виходити з кількох критеріїв.

Ціна

До свята зазвичай вибирають сирокопчену ковбасу із вищого цінового сегмента, ніж беруть у будні. Краще раз на рік не поскупитися і купити якісну ковбасу. Вартує вона, звісно, недешево, зате й менше ризику купити фальсифікат. У кращому разі фальсифікований продукт виявиться просто несмачним, а в гіршому – може зіпсувати свято всій родині.

Наявність консервантів

Ковбасу бажано обирати без консервантів. "Єдиний рекомендований консервант для ковбас – це стабілізатор кольору – нітрид натрію", – каже експертка.

Цей консервант є практично в усіх м'ясних виробах, каже Олена Куликова. Однак, якщо виріб містить у собі ще й різні підсилювачі смаку, фосфати та інше, то краще до нього не торкатися. Тут працює один простий принцип: що менше в маркуванні продукту незрозумілих слів, тим він якісніший.

Місце покупки

Місце покупки також має велике значення. Краще це робити у великому супермаркеті. Такі магазини цінують свою репутацію і зазвичай фальсифікат не продають. Стовідсоткової гарантії, звичайно, ніхто не дасть, але все ж таки.

Зберігання купленої сирокопченої ковбаси

Незважаючи на те, що вона копчена, натуральна і тверда, як життєва позиція більшовика, зберігати таку ковбасу за кімнатної температури не годиться. Все-таки це м'ясний продукт, і в ньому можуть розмножуватися бактерії. Тому його слід зберігати у холодильнику.

І найголовніша порада

Намагайтеся до Нового року "забути", де вона лежить. Рідше підходьте до холодильника і женіть спокуси від себе геть. Так і ковбаса буде цілішою, і шлунку дасте відпочити перед важкими січневими випробуваннями.

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...