Українцям дали пораду, як вибрати якісну ковбасу до новорічного столу: Яких слів не повинно бути у маркуванні

Наближаються новорічні свята, а з ними і святкові клопоти. Один із головних – як накрити новорічний стіл недорого і смачно. Ковбаса – одна з головних закусок на святковому столі. І вже зараз її можна припасти, адже ближче до 31 грудня ціни на все ще підростуть. Та й серед маси побутових турбот можна про неї забути, зазначають Патріоти України.

Голова правління асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова дала кілька порад українцям, як обрати якісну ковбасу до новорічного столу. При покупці необхідно виходити з кількох критеріїв.

Ціна

До свята зазвичай вибирають сирокопчену ковбасу із вищого цінового сегмента, ніж беруть у будні. Краще раз на рік не поскупитися і купити якісну ковбасу. Вартує вона, звісно, недешево, зате й менше ризику купити фальсифікат. У кращому разі фальсифікований продукт виявиться просто несмачним, а в гіршому – може зіпсувати свято всій родині.

Наявність консервантів

Ковбасу бажано обирати без консервантів. "Єдиний рекомендований консервант для ковбас – це стабілізатор кольору – нітрид натрію", – каже експертка.

Цей консервант є практично в усіх м'ясних виробах, каже Олена Куликова. Однак, якщо виріб містить у собі ще й різні підсилювачі смаку, фосфати та інше, то краще до нього не торкатися. Тут працює один простий принцип: що менше в маркуванні продукту незрозумілих слів, тим він якісніший.

Місце покупки

Місце покупки також має велике значення. Краще це робити у великому супермаркеті. Такі магазини цінують свою репутацію і зазвичай фальсифікат не продають. Стовідсоткової гарантії, звичайно, ніхто не дасть, але все ж таки.

Зберігання купленої сирокопченої ковбаси

Незважаючи на те, що вона копчена, натуральна і тверда, як життєва позиція більшовика, зберігати таку ковбасу за кімнатної температури не годиться. Все-таки це м'ясний продукт, і в ньому можуть розмножуватися бактерії. Тому його слід зберігати у холодильнику.

І найголовніша порада

Намагайтеся до Нового року "забути", де вона лежить. Рідше підходьте до холодильника і женіть спокуси від себе геть. Так і ковбаса буде цілішою, і шлунку дасте відпочити перед важкими січневими випробуваннями.

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...

Лише спробуйте! Що досвідчені кулінари додають у рибні котлети для соковитості та смаку

п’ятниця, 27 червень 2025, 16:13

Рибні котлети готують не так часто, як м’ясні страви, адже при готуванні може виникнути низка складнощів. Часто господині не задоволені смаковими якостями та текстурою котлет із риби.Тому варто знати про те, які хитрощі допоможуть перетворити блюдо на...