
Наближаються новорічні свята, а з ними і святкові клопоти. Один із головних – як накрити новорічний стіл недорого і смачно. Ковбаса – одна з головних закусок на святковому столі. І вже зараз її можна припасти, адже ближче до 31 грудня ціни на все ще підростуть. Та й серед маси побутових турбот можна про неї забути, зазначають Патріоти України.
Голова правління асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова дала кілька порад українцям, як обрати якісну ковбасу до новорічного столу. При покупці необхідно виходити з кількох критеріїв.
До свята зазвичай вибирають сирокопчену ковбасу із вищого цінового сегмента, ніж беруть у будні. Краще раз на рік не поскупитися і купити якісну ковбасу. Вартує вона, звісно, недешево, зате й менше ризику купити фальсифікат. У кращому разі фальсифікований продукт виявиться просто несмачним, а в гіршому – може зіпсувати свято всій родині.
Ковбасу бажано обирати без консервантів. "Єдиний рекомендований консервант для ковбас – це стабілізатор кольору – нітрид натрію", – каже експертка.
Цей консервант є практично в усіх м'ясних виробах, каже Олена Куликова. Однак, якщо виріб містить у собі ще й різні підсилювачі смаку, фосфати та інше, то краще до нього не торкатися. Тут працює один простий принцип: що менше в маркуванні продукту незрозумілих слів, тим він якісніший.
Місце покупки також має велике значення. Краще це робити у великому супермаркеті. Такі магазини цінують свою репутацію і зазвичай фальсифікат не продають. Стовідсоткової гарантії, звичайно, ніхто не дасть, але все ж таки.
Незважаючи на те, що вона копчена, натуральна і тверда, як життєва позиція більшовика, зберігати таку ковбасу за кімнатної температури не годиться. Все-таки це м'ясний продукт, і в ньому можуть розмножуватися бактерії. Тому його слід зберігати у холодильнику.
Намагайтеся до Нового року "забути", де вона лежить. Рідше підходьте до холодильника і женіть спокуси від себе геть. Так і ковбаса буде цілішою, і шлунку дасте відпочити перед важкими січневими випробуваннями.
Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...
Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...