Варто знати: Помилки господинь, через які омлет не піднімається на сковорідці

Досвідчені кулінари розкрили секрети, чому омлет на сковорідці не виходить пишним і високим. Здавалося б, простішої страви в приготуванні немає. Однак досвідчені господині знають, скільки існує тонкощів у приготуванні омлету, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб омлет вийшов пишним і ніжним, збивати яйця та молоко краще виделкою або вінчиком, а не міксером.

Важливо дотримуватися пропорцій. Надлишок рідини псує страву.

Вважається, що ідеальна пропорція – чотири яйця на склянку молока. Таким чином на 2/3 омлет має складатися з яєць, а не навпаки.

Будь-який омлет готується під кришкою. Щоб він вийшов пишним, внутрішній бік кришки можна змастити шматочком вершкового масла.

Щоб омлет не почав пригорати, вогонь потрібно зменшити, коли страва почне підніматися.

Щоб омлет точно вийшов пишним, додайте ложку манки або борошна.

Омлет навряд чи вийде пишним, якщо готувати його на сковорідці з тонким дном. Сковорода для омлету має бути з товстим і рівним дном. Чудово, якщо це буде чавунна сковорідка.

Ще кілька порад для кулінарів-початківців: додайте на сковорідку шматочок вершкового масла, щоб надати незвичайного аромату страві.

Зеленню краще посипати вже готовий омлет, а не додавати цибулю та кріп у яєчну суміш. Зелень не збереже свої вітаміни, якщо так зробити.

А ви це знали? Що означає зелене кільце навколо жовтка

п’ятниця, 19 грудень 2025, 9:59

Яйця круто - досить поширений вибір, наприклад, для сніданку. Після варіння, очищення та розрізання яйця навпіл ми іноді помічаємо зеленувате кільце навколо жовтка. Це виглядає не дуже апетитно, але це не означає, що яйце неїстівне. Їх цілком безпечно ...

Це така смакота! Соковита буженина зі свинини, яка завжди вдається

п’ятниця, 19 грудень 2025, 8:43

Домашня буженина може прикрасити будь-який святковий стіл. Її можна запікати у духовці або готувати в окропі. На сайті УНІАН поділилися класичними рецептами буженини, передають Патріоти України. Буженина у фользіІнгредієнти:Окіст свинячий — 1 кгЧасник ...