
Український борщ буває різним: з м'ясом, пісний з грибами чи квасолею. Однак обов'язковий інгредієнт – сметана. Борщ – це не просто їжа, а маркер національної ідентичності, зазначають Патріоти України.
Всі готував борщ знають, що цей знаменитий український суп має основний набір продуктів, який обов'язково потрібно покласти до каструлі. Це картопля, буряк, капуста, морква та цибуля.
"Головне в приготуванні, щоб борщ залишався однаковим завжди, доведений до смаку, жодних зайвих сторонніх присмаків, а також зовнішній вигляд", – зауважила шеф-кухарка Віталія Котенко.

Утім, скільки родин – стільки й рецептів борщу. Для того, аби зробити цю страву особливою, у кожної господині є свої секрети. До прикладу, одна готує з кукурудзою та айвою, а інша додає журавлину та гриби.
Водночас у ресторані, де працює Котенко, вже 7 років поспіль в борщ кидають грушу та чорнослив.
Зважаючи на те, що у нас буває багато туристі – це страва №1. Борщ завжди повинен бути в меню. Ми продаємо в день приблизно 40 – 60 літрів,
– запевнила шеф-кухарка.
В самому кінці даємо вуха. Ще такий маленький секретик – додаємо топленого жиру трішки,
– зауважила Котенко.
Після цього ще трохи борщ треба потримати на вогні, аби всі продукти докипіли. Все, страву можна подавати.
Хтось борщ наливає у звичайну тарілку, а у цьому ресторані для гастрономічної різноманітності обрали замість тарілки капусту.
Завершують сервірування пампушками та сметаною.
Заморожування подовжує термін придатності продуктів, але не завжди. Деякі інгредієнти при низьких температурах втрачають смак, текстуру та харчову цінність, а іноді навіть стають шкідливими для здоров’я, передають Патріоти України. Продукти з ніжною ст...
Дослідження показують, що буряк на сніданок може бадьорити не гірше за каву і водночас захищає мозок, передають Патріоти України. Овоч багатий на нітрати, беталаїни та поліфеноли, які сприяють покращенню кровопостачання мозку, знижують ризик розвитку д...