Кожна господиня знає, що буряк є унікальним овочем, який має безліч корисних властивостей. Його додають як до салаті, так і до перших і других страв,передають Патріоти України.
Часто доводиться чути про те, як довго вариться буряк. Буває, процес варіння займає від 1,5 до 2 годин, залежить від розміру і віку овоча. Буває немає часу на довге приготування страв, тому питання того, як швидко зварити буряк, стає дуже актуальним. Приготувати овоч можна набагато швидше.
Сьогодні у багатьох домогосподарок на кухні є мікрохвильова піч. Приготування страв спрощується, а часу на підготовку тепер потрібно менше. Варити буряк в мікрохвильовці потрібно в воді. Овоч буде, скоріше, печений, ніж варений, проте смак від цього не зіпсується.
Для початку слід добре промити буряк щіткою і обсушити його рушником. Далі беремо спеціальний посуд, який потрібен для приготування страв в мікрохвильовці. Кладемо туди коренеплід посередині і заливаємо 100 г води. Ємність повинна бути нещільно прикрита кришкою, щоб не відбулася деформація посуду на тлі високого тиску. Виставляємо час 7 хвилин і очікуємо. Коли сплине заданий час, акуратно перевіряємо ножем готовність овоча. Якщо буряк не готовий, можна відправити його в мікрохвильовку ще на декілька хвилин.
Час приготування буряка на газовій плиті може суттєво відрізнятися. Наше завдання - зварити овоч якомога швидше. Для цього поміщаємо буряк в киплячу воду і варимо його 30 хвилин. Після цього воду з каструлі потрібно злити і максимально налити в неї холодну воду. Проходить 15 хвилин, і буряк, через перепад температури, вже готовий. Тепер його можна вживати в їжу або додавати в інші страви.
Можна зварити буряк ще швидше. Для цього поставте каструлю з буряком у воді на великий вогонь, не зменшуючи його і не накриваючи каструлю кришкою. Простежте, щоб було багато води – потрібно, щоб її висота покривала коренеплоди см на 8 вище. Якщо цього не зробити, вода ймовірно википить раніше, ніж звариться ваш буряк. Коли пройде 15 хвилин, відправляємо овоч під крижану воду десь на 5-10 хвилин. Буряк готовий.
Не забувайте, що для того, щоб швидко готувати буряк, слід правильно вибрати сам коренеплід. Знадобляться плескаті плоди невеликих розмірів, у яких тонка шкірка. Цілком підійде сорт бордо, адже він не тільки швидко вариться, але і має особливий смак. Коли варите буряк, в воду можна додати одну столову ложку рослинної олії. Тоді овоч швидше звариться.
Голландський сир вважається одним із найпопулярніших у світі. Його ніжна текстура, насичений смак і аромат роблять його улюбленцем багатьох гурманів. Але на ринку з’являється дедалі більше підробок, тому важливо знати, як відрізнити справжній продукт в...
Сніданок задає тон всьому дню, тому важливо обирати продукти, що підтримують здоров’я та енергію. На жаль, деякі звичні страви можуть, навпаки, завдати шкоди організму, якщо їсти їх регулярно, передають Патріоти України. Дієтологи виділили кілька проду...