
Кава - напій, який для мільйонів людей став ранковим ритуалом. Вона пробуджує, заспокоює, дарує відчуття стабільності. Але, як стверджує лікар Зак Тернер, ми всі робимо одну фатальну помилку - п’ємо каву не в той час, передають Патріоти України.
«Більшість людей п’ють каву саме тоді, коли вона шкодить, а не допомагає», — заявив доктор Тернер.
Зранку, приблизно з 6 до 10 ранку, організм природно виробляє кортизол — гормон, який допомагає прокидатися. Якщо в цей момент випити каву, вона:
Найкращий час — між 10:00 та 12:00, або після обіду, коли кортизол починає знижуватися. Саме тоді кофеїн справді підтримає енергію без шкоди.
Якщо без гарячого напою не уявляєш свого ранку, спробуй:
Це ще один частий фейл. Кава натщесерце підвищує кислотність шлунка і може провокувати гастрит або печію. Завжди краще — після сніданку або перекусу.
Кожен ранок - це шанс задати темп усьому дню. Те, що ви робите у перші години після пробудження, безпосередньо впливає на швидкість метаболізму, рівень енергії та здатність спалювати жир, передають Патріоти України. Невинні, на перший погляд, звички – ...
Багато людей починає свій ранок з чашки запашної кави. Адже відомо, що кава дає відчуття бадьорості, енергії, гарного самопочуття. Але лікарі попереджають про те, що вранці організм людини сам різко підвищує рівень кортизолу - гормону пильності, переда...