Вийде надзвичайно смачним та ароматним: Простий рецепт американського пирога з яблуками

Поки триває сезон яблук, частим гостем на столі може стати яблучний пиріг — один із символів американської культури. Для нього найкраще підходять не дуже солодкі плоди. Секрет правильного яблучного пирога — у швидкому замішуванні пісочного тіста (його не можна місити довго) і великій кількості начинки, зазначають Патріоти України та пропонують вам спробувати наступний рецепт.

Американський яблучний пиріг

Для тіста:
Борошно — 300 г;
Масло вершкове — 150 г;
Вода — 50 мл;
Цукор — 1 ст. л;
Сіль — 0,5 ч.л.
Для начинки:
Яблука — 1 кг;
Цукор — 170 г;
Масло вершкове — 30 г;
Крохмаль (краще кукурудзяний) — 3 ст. л;
Лимонний сік — 1 ст. л;
Кориця — 1 ч.л.

Приготування

Тісто найкраще готувати в нежаркому приміщенні. Просіяне борошно змішати з цукром і сіллю, додати нарізане дрібними кубиками масло. Перетерти. Влити в суміш дуже холодну воду, швидко замісити тісто, залишити на годину в холодильнику.
Яблука полити лимонним соком, додати цукор, крохмаль і корицю.
Частина тіста залишити для «сітки» зверху. Решту викласти в форму, на нього — начинку, потім вершкове масло. Зі смужок тіста сформувати «плетінку», посипати цукром. Випікати 50 хвилин при 200 градусах.

Будуть дуже смачні! Чим змастити відбивні за годину до смаження

четвер, 28 листопад 2024, 13:10

Перед обсмажуванням м’яса товсті шматки бажано зробити плоскішими за допомогою відбивного молотка. Однак ця процедура далеко не завжди дозволяє досягти ідеального результату, передають Патріоти України. М’ясний продукт може залишитися жорстким. В резул...

Корисний лайфхак: Що потрібно зробити, щоб горох, перловка і квасоля швидко розварювалися

четвер, 28 листопад 2024, 9:12

Популярність перлової каші, гороху та квасолі пояснюється дуже просто: всі ці страви відрізняються поживністю та чудовими смаковими якостями. Проте крупу та бобові поєднує один недолік – тривалий час варіння, передають Патріоти України. Щоб довести ці ...