Блискуча і рум’яна скоринка прикрасить будь-яку випічку. Зазвичай цього ефекту господині домагаються з допомогою яйця, передають Патріоти України.
Але, як показує практика, на цьому список інгредієнтів не вичерпано, а для прикраси випічки можна використовувати навіть звичайну воду, вершкову суміш чи чай.
Приймаючи рішення про те, чим змащувати пироги, не забудьте згадати про начинку. Для несолодкого та солодкого виробу потрібно підбирати різні суміші.
Які з найпопулярніших намазок існують:
Всі ці намазки, крім майонезу, підходять для солодкого тіста.
Сметана
Якщо ви вирішили використати сметану, то її потрібно нанести тонким шаром на пироги з солодкою начинкою до того, як поставите лист у духовку.
У сметану потрібно додати трохи борошна і розтоплене вершкове масло, змішавши все до однорідної маси.
Майонез
Для пиріжків з м’ясною, сирною, рибною та іншою начинкою краще використовувати майонез. І ті ж інгредієнти, як для приготування намазки зі сметани.
Вершкова суміш
Використовується вершкове масло, що підтануло, але допускається і маргарин, в який потрібно додати борошно і воду. Масло перетирається в мисці, після чого додається холодна вода, а потім борошно. Якщо начинка солодка, то сюди можна додати трохи цукру.
Обробляємо вершковою сумішшю булочки перед відправкою їх в духовку.
Заварка
Для цього потрібно взяти 1/2 ст. л. заварки, 2-3 ст. л. цукру та 1 ст. л. борошна. Вона надасть здобі благородний матовий відтінок, а здоба вийде яскравою.
Ця помазка використовується навіть із несолодкою випічкою.
Тепла вода
Теплою водою можна змащувати булочки після приготування, але за умови, що вони гарячі.
Молоко
Використовується для будь-якої випічки та наноситься за кілька хвилин до готовності. На булочки наноситься лише тепле молоко, після чого вони знову вирушають у духовку, щоби підрум’янитися.
Єдине, що не допускається у всіх зазначених випадках, це нанесення намазок на тісто в процесі випікання, інакше воно може не піднятися.
Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...
Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...