Блискуча і рум’яна скоринка прикрасить будь-яку випічку. Зазвичай цього ефекту господині домагаються з допомогою яйця, передають Патріоти України.
Але, як показує практика, на цьому список інгредієнтів не вичерпано, а для прикраси випічки можна використовувати навіть звичайну воду, вершкову суміш чи чай.
Приймаючи рішення про те, чим змащувати пироги, не забудьте згадати про начинку. Для несолодкого та солодкого виробу потрібно підбирати різні суміші.
Які з найпопулярніших намазок існують:
Всі ці намазки, крім майонезу, підходять для солодкого тіста.
Сметана
Якщо ви вирішили використати сметану, то її потрібно нанести тонким шаром на пироги з солодкою начинкою до того, як поставите лист у духовку.
У сметану потрібно додати трохи борошна і розтоплене вершкове масло, змішавши все до однорідної маси.
Майонез
Для пиріжків з м’ясною, сирною, рибною та іншою начинкою краще використовувати майонез. І ті ж інгредієнти, як для приготування намазки зі сметани.
Вершкова суміш
Використовується вершкове масло, що підтануло, але допускається і маргарин, в який потрібно додати борошно і воду. Масло перетирається в мисці, після чого додається холодна вода, а потім борошно. Якщо начинка солодка, то сюди можна додати трохи цукру.
Обробляємо вершковою сумішшю булочки перед відправкою їх в духовку.
Заварка
Для цього потрібно взяти 1/2 ст. л. заварки, 2-3 ст. л. цукру та 1 ст. л. борошна. Вона надасть здобі благородний матовий відтінок, а здоба вийде яскравою.
Ця помазка використовується навіть із несолодкою випічкою.
Тепла вода
Теплою водою можна змащувати булочки після приготування, але за умови, що вони гарячі.
Молоко
Використовується для будь-якої випічки та наноситься за кілька хвилин до готовності. На булочки наноситься лише тепле молоко, після чого вони знову вирушають у духовку, щоби підрум’янитися.
Єдине, що не допускається у всіх зазначених випадках, це нанесення намазок на тісто в процесі випікання, інакше воно може не піднятися.
Білий хліб має репутацію не зовсім корисного продукту, оскільки його виготовляють з очищеного борошна, позбавленого корисних частин, таких як висівки та зародки. Хоча інколи такий хліб може бути збагачений вітамінами групи В, його споживання все ж варт...
Для того щоб сирники завжди виходили бездоганними, важливо правильно вибрати та підготувати основний компонент. Якщо кисломолочний сир буде поганої якості, кулінарна майстерність не допоможе врятувати страву, передають Патріоти України. Правильно обира...