Смертельний постріл російського АГС: "Синам моїм скажіть... я... за Україну", - останні слова героя АТО

Загиблий був із тих, кого маємо за "непомітних". Ніколи ніде не красуються, життя в них - нічим не особливе. Слова "Україна" до тієї найголовнішої миті, може, й не вживав - соромився.
Вічна пам'ять нашим Захисникам... Ілюстрація: соцмережі.

"Два тижні тому в обласному центрі ховали загиблого в АТО: граната з АГС вибухнула буквально під ногами в нього і зрешетила груди і обличчя. Його вивезли в Дніпро, рятували. Але як ти оживиш нашпиговані металевою січкою легені?.. Він прийшов до тями буквально на одну мить", - написав користувач соцмережі "Фейсбук" Михайло Девдера з Херсонщини на сторінці спільноти "Патріоти України - єднаймося!", передають Патріоти України, та продовжив:

"Видно, знав про це. Бо всього себе вклав в останній видих: "Синам моїм скажіть... я... за Україну". Це було для нього найголовнішим, аби два малих синочки знали, що він - "...за Україну". Аби жили з цим знанням, як із його батьківською любов'ю, аби знали, що найголовніше... Загиблий був із тих, кого маємо за "непомітних". Ніколи ніде не красуються, життя в них - нічим не особливе. Слова "Україна" до тієї найголовнішої миті, може, й не вживав - соромився. А тут... То я собі думаю: як мені, живому, має боліти те його "...за Україну"! Як я маю жити кожну свою мить, щоб у долі його дітей та Україна постала нарешті такою, якою він її носив у собі! Як ми всі тим мусимо по-людськи перейнятися, щоб жертви не були марними... Інакше - гріш нам ціна...".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...