Хіти тижня. Диктатору, мабуть, знадобився новий памперс: Американці перехопили літак Путіна над окупованим Кримом

​У п'ятницю в районі окупованого Криму американський повітряний розвідник RC-135 Rivet Joint встановив стеження за російським бортом Ту-214СР, який використовує «високозахищений» зв'язок і супроводжує літаки, на яких літає Путін.

Про це повідомив експерт Девід Ценциотті в своїй колонці для The Aviationist з посиланням на дані сайтів, які відстежують пересування авіації, передають Патріоти України.

Ту-214СР вперше піднявся в небо над Чорним морем 1 серпня, і вже через три дні став об'єктом моніторингу з боку американського шпигуна, випливає з аналізу Ценциотті. «Особливо примітним є той факт, що літак був не самотній у своїй місії, в ході якої головним чином кружляв навколо Керченського півострова, - пише авіаційний експерт. - Фактично, 3 серпня російський літак «судного дня» був якимось чином перехоплений лайнером ВВС США RC-135V 64-14848, який вилетів з авіабази «Суду Бей» на острові Крит, пролетів поблизу Криму і потім попрямував до Новоросійська».
Цікаво, що в цей же час поблизу опинився ще один російський спецборт - вилетів з Сочі Ту-214СУС з позивним RSD117. Цей лайнер, обладнаний вузлом зв'язку та спеціальними технічними засобами, призначений для перевезення президента Росії. Саме до нього попрямував RC-135V після того, як відпрацював завдання близько Керченського півострова.
На думку Ценциотті, Ту-214СР діяв в зв'язці з Ту-214СУС, забезпечуючи зв'язок між літаками, наземними станціями і супутниками.
Експерт практично не сумнівається, що RC-135V був направлений в цей район спеціально для спостереження за російськими літаками. «Важко повірити, що американський розвідник опинився там випадково», - пише він, додавши, що ситуація нагадує історію часів Холодної війни.
RC-135 знаходиться в бойовому складі ВПС США з кінця 70-х років і є основним літаком радіоелектронної розвідки. Він використовується для боротьби з авіацією і системою протиповітряної оборони противника. RC-135V / W забезпечує розвідку всіх засобів ППО, включаючи винищувачі-перехоплювачі і ЗРК, а так само мережі авіаційного радіозв'язку і бортових радіоелектронних засобів.

З початку анексії Криму західні спецслужби неодноразово звинувачували Москву в надмірній мілітаризації захопленого півострова. Американські повітряні розвідники регулярно спостерігають за військовою активністю Московії в регіоні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...