Хіти тижня. У спідницях, сукнях і панчохах: Заборонені розваги вояків (фото)

Пантоміма була популярним в армії способом зняти стрес і розважитись. А для військовополонених у нацистських таборах - підтримати бойовий дух.

У мережі з'явилися заборонені раніше фотографії британських солдатів часів Другої світової війни. Військовослужбовців у спідницях, сукнях і панчохах під час постановок пантоміми вдалося зафіксувати англійському фотографу Джону Топхему, які той зробив під час роботи у розвідці військово-повітряних сил. Британське Міністерство інформації заборонило розповсюджувати їх. Уряд боявся, що такі зображення могли зруйнувати образ брутального британського солдата, передають Патріоти України з посиланням на британські ЗМІ.

Пантоміма була популярним в армії способом зняти стрес і розважитись. А для військовополонених у нацистських таборах - підтримати бойовий дух. Постановки пантоміми мали величезний успіх. Актори репетирували по 6 год. на день протягом кількох місяців, щоб вивчити свої ролі. Виступати в пантомімі було відповідальною справою.

На фотографіях солдати роблять один одному макіяж, бігають сходами у легких жіночих сукнях і веселяться на сцені. Фотографу вдалося відзняти на фото момент, коли виступ трупи перервав сигнал тривоги і солдати в сукнях, панчохах і військових шоломах кинулись до зброї захищати свої позиції.

Військовослужбовці шили жіночий одяг із носових хустинок. Полонені британські солдати обмінювали посилки Червоного Хреста на матеріали, з яких робили костюми і реквізит. Військовополонений на ім'я Дон Сміт був настільки переконливим у своїй ролі, що побратими з часом забули його прізвисько Пінок і почали називати просто Душкою.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...