Оце так фанатизм: У Китаї чатовий 40 років охороняв забутий усіма об'єкт

Житель китайської провінції Гуйчжоу на ім'я Хе Веньсунь протягом 41 року охороняв секретну бомбосховище, не здогадуючись, що його командування просто забуло про нього.

З'ясувалося це після того, як 87-річний "забутий чатовий", розуміючи, що роки беруть своє, звернувся до військкомату в повіті Цехен Цяньсінань-Буї-Мяоского автономного округу, провінція Гуйчжоу з питанням, коли прийде зміна.

Літній чоловік розповів, що в 1975 році місцеве військове керівництво призначило Веньсуня відповідальним за будівництво бомбосховища і передало під його початок групу зі ста фахівців.
На об'єкті, що будується був введений режим суворої секретності, тому про свою вахті китаєць не розповідав нікому - навіть дітям. Він побудував будинок прямо над секретним бункером, вдень був звичайним жителем, главою численного сімейства, а вночі заступав на свою секретну вахту. При цьому протягом усіх чотирьох десятиліть відповідальний годинний підтримував в бомбосховищі ідеальний порядок.

А керівниство про чатового просто забуло. У вересні 1976 помер голова КНР Мао Цзедун. Начальники Хе Веньсуня були переведені на іншу роботу, так що часовий залишився єдиною людиною на щойно збудованому об'єкті. Після розповіді чоловіка, офіцери китайської армії з'ясували, що секретний бункер не значиться ні в яких документах. Вони відвідали об'єкт і побачили, що бомбосховище знаходиться в ідеальному стані і повністю готове до експлуатації. Військове командування китайської армії офіційно дозволив дисциплінованого часовому покинути пост, винесло старому подяку і присвоїло почесне звання "людини зразковою моралі".


Джерело

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...