''Профессор коптильно-кадильных наук'': У мережі висміяли наукове звання, яке патріарх Кирило отримав від РАН

Глава РПЦ, який нещодавно радив відмовитися від смартфонів, щоб "не наближати апокаліпсис", виявився великим "популяризатором науки".

Патріарх Кирило. Фото: ТАСС.

Патріарх Російської православної церкви Кирил отримав звання почесного професора Російської академії наук. Прес-секретар президента РАН Світлана Попова в коментарі "Інтерфаксу" пояснила, що головний духовний ставленик президента РФ Володимира Путіна в церкві, як виявилося, "великий популяризатор науки", передають Патріоти України.

"Він великий популяризатор науки, великий друг Сергія Петровича Капиці, Осипова Юрія Сергійовича (президент РАН в 1991-2013). Як говорив Ейнштейн, теорія відносності говорить про геніальність Творця, і в цьому сенсі жодних суперечностей немає", – сказала Попова.

Вона додала, що глава РПЦ неодноразово брав участь у зйомках популярної телепередачі про науку "Очевидне – неймовірне" з ведучим Сергієм Капицею. Патріарх також був знайомий з його батьком – радянським фізиком Петром Капицею, який був лауреатом Нобелівської премії 1978 року за відкриття явища надплинності рідкого гелію.

Крім глави РПЦ звання почесного професора РАН пообіцяли привласнити голові Ради Федерації РФ Валентині Матвієнко. Уточнюється, що Кирило уже є почесним професором Національного дослідницького ядерного університету "МІФІ", це звання йому було присвоєно в 2010 році.

У мережі одразу з'явилися жарти щодо почесного звання патріарха Кирила. "Кирило неодноразово брав участь у зйомках популярної телепередачі про науку "Очевидне - неймовірне". Він великий популяризатор науки". Так прямо і сказали. А що, так можна було?", "Патріарх Кирило сказав: "І все-таки вона крутиться!" І став почесним професором РАН", "Скоро на телеекранах: Патріарх Кирило відкриває засідання Президії Української академії наук (РАН)", – написали користувачі.

"Професор коптильно-кадильних наук", – написав журналіст Саша Сотник у Twitter.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайшли "схему": У Німеччині масово виявляють фальшивих "українців" - серед них багато громадян Угорщини

п’ятниця, 16 лютий 2024, 6:52

Останнім часом у Німеччині збільшилася кількість європейських громадян, серед яких багато угорців, які видають себе за українців і просять у влади соціальної допомоги, призначеної для біженців від російського вторгнення. Про це повідомило видання Schwä...

У РФ почали призивати резервістів - до осені Кремль планує збільшити армію на 400 тис. осіб

вівторок, 16 травень 2023, 20:00

Кремль, не маючи можливості застосовувати проти України ядерну зброю, повернувся до старої радянської тактики завалювання супротивника трупами своїх солдатів. Днями російський диктатор Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запас...