Не завжди страви з квасолі виходять смачними. Найчастіше це пов’язано з відмовою від замочування бобових, передають Патріоти України.
Багато молодих господарок не в курсі про користь цієї кулінарної процедури.
Проте наші бабусі знали, що замочувати квасолю потрібно для покращення смаку страви та запобігання її переходу в стан «пюре».
Втім, не все так просто. Виконувати цю дію потрібно правильно.
Варто знати найбільш поширені помилки, щоб не повторювати їх.
Неправильна тривалість процедури
Квасоля повинна бути у воді досить довго – 8-10 годин. Але в жодному разі не більше 12 годин.
Можна зменшити тривалість процедури до 6 годин. Для цього у воду потрібно додати чайну ложку соди.
Неправильний час
Багато господарок вважають: бобові зручно замочити ввечері, щоб уранці їх уже можна було готувати.
Проте досвідчені кулінари намагаються не економити час і проводять процедуру вдень.
І цей підхід має серйозну перевагу: з’являється можливість зливати рідину і додавати свіжу воду.
Використання тієї ж води
Після завершення процедури замочування воду, в якій були бобові, слід вилити в раковину.
Використовувати її для варіння вже не можна, інакше до страви можуть потрапити небезпечні сполуки.
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...