Не завжди страви з квасолі виходять смачними. Найчастіше це пов’язано з відмовою від замочування бобових, передають Патріоти України.
Багато молодих господарок не в курсі про користь цієї кулінарної процедури.
Проте наші бабусі знали, що замочувати квасолю потрібно для покращення смаку страви та запобігання її переходу в стан «пюре».
Втім, не все так просто. Виконувати цю дію потрібно правильно.
Варто знати найбільш поширені помилки, щоб не повторювати їх.
Неправильна тривалість процедури
Квасоля повинна бути у воді досить довго – 8-10 годин. Але в жодному разі не більше 12 годин.
Можна зменшити тривалість процедури до 6 годин. Для цього у воду потрібно додати чайну ложку соди.
Неправильний час
Багато господарок вважають: бобові зручно замочити ввечері, щоб уранці їх уже можна було готувати.
Проте досвідчені кулінари намагаються не економити час і проводять процедуру вдень.
І цей підхід має серйозну перевагу: з’являється можливість зливати рідину і додавати свіжу воду.
Використання тієї ж води
Після завершення процедури замочування воду, в якій були бобові, слід вилити в раковину.
Використовувати її для варіння вже не можна, інакше до страви можуть потрапити небезпечні сполуки.
Цей особистісний тест дозволить вам дізнатися: ви зосереджені на собі чи на інших? Оберіть одну із трьох повітряних куль, що зображено на малюнку, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Вибір розповість, як ваша сутність впливає на ухвалення р...
Пральна машина може стати брудною та смердючою через накопичення миючого засобу, пом’якшувача тканини, бруду та бактерій, але є простий спосіб позбутися цього всього. Виявляється, очистити ущільнювач пральної машини насправді дуже просто - і для цього ...