Не завжди страви з квасолі виходять смачними. Найчастіше це пов’язано з відмовою від замочування бобових, передають Патріоти України.
Багато молодих господарок не в курсі про користь цієї кулінарної процедури.
Проте наші бабусі знали, що замочувати квасолю потрібно для покращення смаку страви та запобігання її переходу в стан «пюре».
Втім, не все так просто. Виконувати цю дію потрібно правильно.
Варто знати найбільш поширені помилки, щоб не повторювати їх.
Неправильна тривалість процедури
Квасоля повинна бути у воді досить довго – 8-10 годин. Але в жодному разі не більше 12 годин.
Можна зменшити тривалість процедури до 6 годин. Для цього у воду потрібно додати чайну ложку соди.
Неправильний час
Багато господарок вважають: бобові зручно замочити ввечері, щоб уранці їх уже можна було готувати.
Проте досвідчені кулінари намагаються не економити час і проводять процедуру вдень.
І цей підхід має серйозну перевагу: з’являється можливість зливати рідину і додавати свіжу воду.
Використання тієї ж води
Після завершення процедури замочування воду, в якій були бобові, слід вилити в раковину.
Використовувати її для варіння вже не можна, інакше до страви можуть потрапити небезпечні сполуки.
Цукровий діабет належить до групи цивілізаційних хвороб. Вони тісно пов’язані з розвитком людства, способом життя та харчуванням. Кількість людей, які страждають на діабет, постійно зростає, передають Патріоти України. За прогнозами, до 2050 року ця хв...
Влітку спека є не лише приємним атрибутом відпочинку, а й викликом для власників автомобілів. Одна з ключових проблем, про яку часто забувають, це те, що паливо під впливом високих температур змінює свій об’єм. Сучасні водії часто прагнуть заправити ба...