Як і скільки замочувати квасолю перед варінням? Названо помилки, які роблять господині

Не завжди страви з квасолі виходять смачними. Найчастіше це пов’язано з відмовою від замочування бобових, передають Патріоти України.

Багато молодих господарок не в курсі про користь цієї кулінарної процедури.

Подробиці

Проте наші бабусі знали, що замочувати квасолю потрібно для покращення смаку страви та запобігання її переходу в стан «пюре».

Втім, не все так просто. Виконувати цю дію потрібно правильно.

Варто знати найбільш поширені помилки, щоб не повторювати їх.

Неправильна тривалість процедури

Квасоля повинна бути у воді досить довго – 8-10 годин. Але в жодному разі не більше 12 годин.

Можна зменшити тривалість процедури до 6 годин. Для цього у воду потрібно додати чайну ложку соди.

Неправильний час

Багато господарок вважають: бобові зручно замочити ввечері, щоб уранці їх уже можна було готувати.

Проте досвідчені кулінари намагаються не економити час і проводять процедуру вдень.

І цей підхід має серйозну перевагу: з’являється можливість зливати рідину і додавати свіжу воду.

Використання тієї ж води

Після завершення процедури замочування воду, в якій були бобові, слід вилити в раковину.

Використовувати її для варіння вже не можна, інакше до страви можуть потрапити небезпечні сполуки.

Лікар шокував: Чому він ніколи не їсть їжу в літаку - і вам не радить

п’ятниця, 8 серпень 2025, 17:56

Відомий британський лікар Ранган Чаттерджі, зірка телепрограми "Лікар у будинку", розповів, чому він принципово не вживає їжу під час перельотів. У своєму подкасті Feel Better Live More він поспілкувався з хірургом і фахівцем зі здорового способу життя...

Алергія рятує життя? Вчені шоковані новим відкриттям

п’ятниця, 8 серпень 2025, 17:30

Здивування серед медичних експертів викликали результати масштабного дослідження, опублікованого в журналі Frontiers in Medicine. Виявилося, що люди з певними видами алергії - зокрема сінною лихоманкою (алергічним ринітом) - мають на чверть нижчий ризи...