Як очистити електрочайник від накипу за лічені хвилини - досвідчені господині поділилися секретом

Напевно у кожного вдома є чайник і накип в ньому досить поширена проблема. Якщо ви не використовуєте дистильовану воду, а наливаєте її прямо з-під крана, то ризикуєте в рази швидше виявити в своєму чайнику осад, після чого і накип, передають Патріоти України.

Однак це не біда. Є спосіб, який дозволить вам відмити навіть товстий шар накипу в чайник за лічені хвилини. А найприємніше в цій ситуації те, що Вам навіть не доведеться відтирати накип самостійно.Але перш за все давайте розберемося, чому завжди потрібно стежити за чистотою чайника і чому не можна пити чай з накипом.

Чи можна пити чай з накипом

Як ви вже зрозуміла, робити це категорично не можна, адже це може серйозно нашкодити вашому організму. Вся справа в тому, що накип складається з кальцію і магнію, а самі солі осідають на чайнику. Часте вживання такої води загрожує тим, що в організмі можуть почати утворюватися камені в нирках.

Як очистити чайник від накипу

Одним з найпоширеніших і дійсно працюючих лайфхак є спосіб з лимонною кислотою. Її можна купити практично в кожному продуктовому магазині і вона без вашої праці очистить навіть найбрудніший електрочайник від накипу. Вам необхідно налити в чайник холодну воду і додати туди лимонну кислоту. Розраховувати пропорції можна 10-15 г на 1 літр води. Однак якщо у вас товстий шар накипу, то можна збільшити кількість лимонної кислоти.

Господині рекомендують дочекатися, коли лимонна кислота повністю розчинитися у воді і лише після цього включати чайник. Результат ви побачите буквально після першого кип'ятіння води. Однак варто залишити чайник з цим розчином на 20-30 хвилин. Таким чином лимонна кислота продовжить свою дії і зробить чайник чистішим. Якщо у вас ще є в чайнику накип, то можна повторити процедуру. Після цього необхідно вилити розчин, добре промити чайник і прокип'ятити 2-3 рази звичайну воду. Замінити лимонну кислоту можна оцтом або содою.

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...