Лише спробуйте! Як зварити кукурудзу за 15 хвилин, щоб потім не гризти тверді зерна

Кукурудза - смачне літнє частування, яке подобається не лише дітям. Як тільки молоденька кукурудза з’являється у продажу, багато хто відразу купує качани кукурудзи, щоб відварити і спробувати, передають Патріоти України.

Подробиці

Кукурудза корисна навіть у відвареному вигляді. Вона і після термічної обробки зберігає багато корисних речовин. Зернова культура містить клітковину, рослинні легкозасвоювані білки, амінокислоти та антиоксиданти.

Правильно зварити качани, щоб кукурудза вийшла солодка та смачна треба вміти.

Насамперед, потрібно вибирати качани з молодими зернятками. Вони мають бути яскравого світло-жовтого кольору. Якщо кукурудза має насичений жовтий колір, вона буде жорсткою.

Перед варінням кукурудзи качани промиваються проточною водою і видаляється сухе листя. Кукурудзу слід замочити у холодній воді на 1 годину.

Час приготування кукурудзи відрізняється в залежності від сорту та віку. В середньому, молоду кукурудзу можна зварити за 15 хвилин, але є кормові сорти, які доведеться варити 2 години.

Джерело: ПростоВей

Звичайна кава виявилася сильнішою за пігулки? Несподівані результати дослідження

четвер, 7 серпень 2025, 17:12

Звичайна чашка чорної кави може бути не лише способом прокинутися зранку, а й захищати від серйозної недуги, яка щороку вражає мільйони людей - цукрового діабету 2 типу, передають Патріоти України. Нове міжнародне дослідження, проведене за участю півде...

ТОП-5 продуктів, які врятують ваш зір - ви точно їх не їсте щодня!

четвер, 7 серпень 2025, 16:09

Більшість людей втрачають зір із віком, але майже ніхто не знає, які саме продукти допомагають зберегти здоров’я очей. Офтальмолог і дієтолог розкрили п’ятірку необхідних продуктів для зору, про які ви, ймовірно, навіть не здогадувалися, передають Патр...