Не перевищуйте норму! Що станеться з організмом, якщо пити забагато води

Вода необхідна нашому організму, оскільки вона підтримує важливі процеси життєдіяльності організму. Оптимальна гідратація необхідна для роботи мозку, підтримки енергії та обміну речовин, а також для виведення токсинів, нормалізації травлення та здоров'я шкіри, передають Патріоти України.

Хоча недостатня кількість води може призвести до зневоднення, яке викликає втому та виснаження, варто пам’ятати, що слід остерігатися надмірного вживання води, яке може бути небезпечним для здоров'я. Як саме тіло сигналізує про надмірну кількість води в організмів, розповіли в Eat This, Not That.

Оптимальна кількість води на день

Ваше тіло на 50-70% складається з води, саме тому важливо підтримувати оптимальний рівень гідратації. Вода захищає тканини, допомагає регулювати температуру тіла та змащує суглоби, а також виводить відходи з організму. Рекомендована щоденна норма — близько 3,7 літра (15,5 чашок) для чоловіків та 2,7 літра (11,5 чашок) для жінок.

Шкода для роботи нирок

Не перевищуйте рекомендовану норму споживання води, оскільки це може призвести до гіпонатріємії або інтоксикації водою. Здорові нирки можуть виводити приблизно до 1 л води на годину, а тому вживання більше ніж 1 літру протягом кількох годин підвищує ризик ускладнень роботи нирок.

Симптоми водної інтоксикації

Слід уважно ставитися до симптомів гіпонатріємії, таких як блювота, нудота, розгубленість та головні болі. Якщо не вжити заходів, це може призвести до серйозніших станів, включаючи галюцинації, судоми та порушення мозкових функцій. Найчастіше це трапляється у тих, хто займається екстремальними видами спорту і п'є багато води без електролітів.

Справа не лише в швидкому сп'янінні: Чим небезпечне вживання алкоголю натщесерце

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 11:22

Вживання алкоголю на голодний шлунок – це звичка, яка може здатися нешкідливою, проте вона несе серйозні ризики для здоров’я. Швидше сп'яніння, різкі коливання рівня цукру в крові та підвищений апетит можуть призвести до негативних наслідків, передають...

Була неофіційним символом: Як таємне послання мала гранована склянка в СРСР і чому стала такою популярною

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 10:48

Гранована склянка була справжнім символом колективізму Радянського Союзу, вона об’єднала багато поколінь і стала невід’ємним елементом побуту кожної родини. Її використовували у їдальнях, кафе, потягах, на кораблях та офіційних заходах. Розповідаємо пр...