Побічний ефект вживання еспресо! Чого ви могли не знати про вплив кави на організм

Еспресо – це бадьорий напій, що швидко надає заряд енергії, адже всього у 2 порціях міститься більше кофеїну, ніж у звичайній чашці кави. Цей напій швидше засвоюється організмом, а його регулярне вживання навіть може мати позитивний вплив на ваше тіло, передають Патріоти України.

В Eat This, Not That розповіли про приховані властивості еспресо, про які варто знати, щоб отримати більше користі від напою. Досліджуйте нові корисні поради щодо кави для покращення вашого дня.

Допомагає боротись із втомою, проте провокує відчуття тривожності

Кофеїн блокує аденозин, речовину, що знаходиться у мозку, через що викликає втому та вивільняє адреналін, який підвищує енергію. Водночас надмірне споживання еспресо може викликати тривогу і нервозність. Щоб уникнути цього, ви маєте споживати не більше 400 мг кофеїну на день, що дорівнює приблизно трьом порціям еспресо.

Ризик поглинання меншої кількості поживних речовин

Кофеїн може перешкоджати засвоєнню деяких вітамінів і мінералів, зокрема заліза, вітамінів групи В та кальцію. Якщо ви регулярно споживаєте еспресо, зверніть увагу на своє харчування. Додайте цілісні продукти, щоб забезпечити достатнє надходження цих поживних речовин, що дозволить підтримувати баланс у вашому раціоні.

Коливання рівня гормонів

Обмежте споживання кофеїну, оскільки це може впливати на гормони, зокрема підвищувати рівень адреналіну, що викликає стан "боротьби або втечі". Для жінок це може також змінювати рівень естрогену, що в довгостроковій перспективі може бути небезпечним та пов’язаним із ризиком розвитку раку молочної залози та яєчників, а також ендометріозом.

Покращує результати у спортзалі

Еспресо — це концентрований спосіб споживання кофеїну. Поєднання кофеїну з фізичними вправами може підвищити енергію, зосередженість і навіть силу. Однак важливо тренуватися правильно і дбати про своє тіло.

Зневоднення

Пам'ятайте, що надмірне споживання кофеїну, зокрема еспресо, може призвести до зневоднення. Кофеїн може збільшити втрати рідини у тілі, а тому важливо регулярно вживати воду, запобігаючи зневодненню. Для цього пийте одну чашку води на кожну чашку кави або іншого кофеїнового напою.

Як і скільки замочувати квасолю перед варінням? Названо помилки, які роблять господині

понеділок, 7 жовтень 2024, 12:07

Не завжди страви з квасолі виходять смачними. Найчастіше це пов’язано з відмовою від замочування бобових, передають Патріоти України. Багато молодих господарок не в курсі про користь цієї кулінарної процедури. Проте наші бабусі знали, що замочувати ква...

Побічний ефект вживання еспресо! Чого ви могли не знати про вплив кави на організм

понеділок, 7 жовтень 2024, 11:24

Еспресо – це бадьорий напій, що швидко надає заряд енергії, адже всього у 2 порціях міститься більше кофеїну, ніж у звичайній чашці кави. Цей напій швидше засвоюється організмом, а його регулярне вживання навіть може мати позитивний вплив на ваше тіло,...