У чому різниця між кавою латте і капучино - більше не помилитеся

Серед різноманіття гарячих кавових напоїв, саме у латте і капучино найбільше шанувальників. Люблять їх за м'якість смаку і аромат. У чому різниця між кавою латте і капучино - читайте в матеріалі, передають Патріоти України.

Капучино і латте - різниця

Можливо, для багатьох відмінність не очевидна, але насправді вона є і таїться в співвідношенні кави до молока і пінки. І той, і інший напій роблять на основі 60 мл еспресо.

А ось далі починаються відмінності, про які багато хто не здогадується - капучино повинно містити 120 мл молока, в складі латте його більше - 180 мл. Ще є піна. За стандартом, латте подається з повітряною і пишною, а в капучино вона тонша і навіть може бути з красивим малюнком.

Таким чином, через вміст молока в латте основна смакова нотка - молочна, а в капучино - кавова. Тепер ви знаєте, що молочніше, латте чи капучино, і можете розповісти про це тим, хто ще цього не знає.

Що міцніше - латте чи капучино

Якщо вранці ви хочете підбадьоритися, а не просто посмакувати каву, то краще вибрати капучино. Воно містить більше кофеїну через менший обсяг порції. До того ж капучино легко перетворити в доппіо - приготувавши його з подвійною порцією еспресо. З латте цей прийом не пройде, оскільки порушиться смаковий баланс. А ось, що смачніше - кава латте або капучино, вирішувати кожному індивідуально, адже це тільки справа смаку.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...