Ви будете здивовані! Навіщо пити чай із сіллю

Народи Тибетського плато століттями п’ють солоний гарячий чай. Адже сіль в організмі людини грає роль електролітів, які відповідають за належне функціонування мозку, м‘язів і нервової системи. А в літню спеку організм разом із потом витрачає багато солі, тому на допомогу для відновлення балансу приходить солоний чай. Ще замість солі в гарячі напої можна додавати сік лимона, він має аналогічну функцію, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Також народи, вихідці з кочових племен, додають у чай молоко, жир тварин та олію, таким чином перетворюючи напій на ситну їжу. Часто кладуть туди мелений ячмінь чи пшеницю і приправляють сіллю та різноманітними спеціями.

Так, подібне вживання чаю може здатися досить дивним, але в такий спосіб кочові племена століттями справлялися з тривалими переходами з одного місця на інше, особливо в горах на великих висотах.

Солоний чай допомагає підтримувати бадьорість духу, концентрацію уваги та вгамовує відчуття голоду. Тибетські ченці вживають цей напій, щоб підтримувати роботу всіх систем організму в належному стані. Так як вони згідно своїх традицій вживають їжу лише до обіду, а зберегти бадьорість тіла та духу їм допомагає чай із сіллю.

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...

Не відірватися! Як приготувати вдома кавовий сироп, щоб був смачніший за магазинний

субота, 6 вересень 2025, 12:30

Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...