Жир і нагар зійдуть самі! Ось як правильно чистити сковороди й каструлі, не пошкоджуючи поверхню

Ці поради допоможуть швидко позбутися бруду на посуді й не пошкодити його поверхню, передають Патріоти України.

Якщо неправильно доглядати за посудом, то незабаром доведеться купувати новий. Досвідчені господині поділилися лайфгаками, як правильно мити каструлі та сковорідки, щоб вони служили багато років. Розповідаємо, як правильно доглядати за посудом, чим чистити, щоб не пошкодити його.

Як правильно мити посуд, щоб легко відмивався жир і не пошкоджувалася поверхня

  • Зберігання. Не можна ставити посуд один на одного, оскільки це шкодить його поверхні. Якщо місця для зберігання обмаль, то краще перекладати каструлі та сковорідки паперовими рушниками.
  • Ополіскування. Після миття посуд не слід ополіскувати дуже холодною чи гарячою водою. Можна пошкодити поверхню каструль і сковорідок, також на них після такої води залишаться плями.
  • Замочування. Якщо на каструлях і сковорідках є застарілий жир, бруд чи нагар, краще замочити їх на півгодини. Таким чином бруд зійде сам, вам треба буде лише вимити посуд мийним засобом, а поверхня залишатиметься неушкодженою.
  • Мийні засоби. Якщо посуду вже багато років, на ньому є нагар та застарілий жир, його краще мити підручними засобами: оцтом, содою, простим милом тощо. У такий спосіб ви з легкістю позбудетеся жиру й нагару, а також не пошкодите поверхню посуду.
  • Сушіння. Не слід залишати посуд вологим. Після миття варто витерти каструлі та сковорідки кухонним рушником, тоді поверхня залишатиметься сяючою.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...